Inspectiediensten bezochten 18 handelszaken in HALLE

C21

Inspectiediensten bezochten 18 handelszaken in HALLE

Logo_zennevallei_muur_
 

Vrijdag jongstleden tekenden verschillende inspectiediensten alsook de Politiezone Zennevallei present om controles uit te voeren in handelszaken. De inspectiediensten deden vooral controle op zwartwerk en uitkeringsfraude.

Eerder kondigde de politiezone al aan dat de controles gingen aangescherpt worden nadat eerdere  controles teleurstellende resultaten met zich meebrachten. Niet minder dan 18 handelszaken kregen een controleteam over de vloer. Ondanks dat de controles werden aangekondigd, waren er opnieuw heel wat inbreuken.
Op twee plaatsen werden illegalen aangetroffen die werden tewerkgesteld. Twee illegalen zullen worden gerepatrieerd naar hun thuisland. Op andere plaatsen waren er ook heel wat inbreuken op de tewerkstelling alsook bleken de ontvangsten bij sommigen niet helemaal legaal.
Groot was de verbazing toen de controleurs uitkwamen op een clandestiene garage en café in Sint-Pieters-Leeuw. Deze uitbaters mogen zich aan sancties verwachten. Een andere handelszaak in Halle bleek dan weer geopend, hoewel deze eerder failliet werd verklaard. Deze en een tweede handelszaak werden onmiddellijk gesloten en verzegeld op bevel van de Arbeidsauditeur. 
Gelukkig waren er deze keer wel enkele handelszaken volledig in orde of toch zo goed als.
De politiezone Zennevallei zal dergelijke controles in de toekomst opnieuw herhalen om op die manier illegale economieën in de regio aan te pakken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief