192 bestuurders betrapt tijdens kruisen volle witte lijn op Edingensesteenweg in HALLE aan Action

C21

192 bestuurders betrapt tijdens kruisen volle witte lijn op Edingensesteenweg in HALLE aan Action

Scherm__afbeelding_2024-02-16_om_10
 
Maar liefst 192 bestuurders kregen een verkeersboete voor het kruisen van een volle witte lijn op de Edingensesteenweg in Halle, ter hoogte van de winkels Action en Dreambaby.
 
De controles komen er op vraag van de stad Halle. “Op de Edingensesteenweg overtreden nogal wat bestuurders een belangrijke verkeersregel om de parking van de winkels Action en Dreambaby te bereiken”, legt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) uit. Wanneer ze van het Bevrijdingsplein komen, rijden ze in overtreding over de volle witte lijn in plaats van terug te draaien via de rotonde aan de Zinkstraat. “Ze veroorzaken opstoppingen, men brengt andere weggebruikers in gevaar”, aldus de schepen. “Vooral voor de fietsers op het fietspad langs de steenweg zorgen de overtredende wagens voor gevaarlijke situaties.”
 
192 inbreuken op 5 uur tijd
Tijdens de eerste controle op zaterdag 27 januari stelde de politie maar liefst 91 inbreuken vast tussen 8u30 en 12u. Bij de tweede controle op zaterdag 3 februari liepen op anderhalf uur tijd nog eens 101 overtreders tegen de lamp. Het gaat om een zware overtreding en dus krijgen ze allemaal een boete van 174 euro. De resultaten tonen aan dat er nog meer op de veiligheid van alle weggebruikers moet ingezet worden. Er volgen dus binnenkort nog meer controles.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief