Eerste ronde Wiskunde Olympiade: wederom erg mooie resultaten voor Don Bosco HALLE

C21

Eerste ronde Wiskunde Olympiade: wederom erg mooie resultaten voor Don Bosco HALLE

Wiskunde_olympiade_-_door_naar_ronde_2
 
Enige tijd terug betraden meer dan 25.000 Vlaamse leerlingen van zowel de tweede als de derde graad het strijdtoneel van de Vlaamse Wiskunde Olympiade en de Junior Wiskunde Olympiade. Een waar huzarenstukje van intellectuele moed en mathematische durf!
Vanachter de muren van Don Bosco Halle waagden 30 leerlingen van de derde graad en 29 van de tweede graad zich aan de uitdagende opgaven van deze 35e editie van de Olympiade. De poort naar de volgende ronde stond open voor degenen die de respectabele drempel van 109/150 (JWO) en 110/150 (VWO) konden doorbreken.
Ongeveer 2.300 Vlaamse leerlingen behaalden de cesuur voor de tweede ronde. Vanuit Don Bosco Halle mogen 15 leerlingen met recht en reden trots zijn op hun plaats binnen deze selecte groep wiskundeknobbels. Maar dit jaar reikt de fierheid nog iets verder, want één dappere leerling uit de eerste graad waagde ook zijn kans en glansrijk behaalde hij een score van 140/150, waarmee hij zich eveneens kwalificeerde voor de tweede ronde van de Junior Wiskunde Olympiade.
Op woensdag 28 februari zullen tien leerlingen van de derde graad en vijf van de tweede graad de arena betreden voor de tweede ronde van de VWO, die plaatsvindt aan de Vrije Universiteit Brussel. In dit olympisch jaar koesteren we hoge verwachtingen en hopen we op glansrijke prestaties die ons naar een plaats in de finale zullen leiden.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief