HALLE geeft gunstig advies aan PRUP Kernafbakeningen Zennevallei

C21

HALLE geeft gunstig advies aan PRUP Kernafbakeningen Zennevallei

Scherm__afbeelding_2024-02-27_om_11
 

Halle geeft een gunstig advies aan het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Kernafbakeningen Zennevallei. Dat plan moet de mooie, groene omgeving bewaren en legt vast waar er gebouwd mag worden. De stad vraagt wel om rekening te houden met enkele aandachtspunten.

De provincie Vlaams-Brabant neemt het initiatief voor het ruimtelijk uitvoeringsplan. Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw werken er aan mee. Juridisch wordt in het ruimtelijk uitvoeringsplan vastgelegd waar er in de toekomst nog gebouwd kan worden. Zo worden de stads- en dorpskernen verstrekt en zet de provincie in op aangenaam wonen in die centra. Vlaams-Brabant wil zo voorkomen dat groene open ruimte er rond volgebouwd wordt.

Geen appartementen meer in dorpskernen
Halle neemt al enkele jaren maatregelen om het volbouwen van de centra te voorkomen. Dit uitvoeringsplan heeft hetzelfde doel. Zo wordt onder andere vastgelegd dat er in de dorpskernen van Lembeek, Buizingen en Essenbeek geen appartementen meer gebouwd mogen worden. Ook bestaande woningen verbouwen tot appartementen zal niet meer kunnen. Nieuwe verkavelingen kunnen enkel nog langs bestaande wegen. Het aantal bouwlagen is er beperkt tot 2. In het centrum van Halle is het aantal bouwlagen in de toekomst volgens het PRUP beperkt tot 3 lagen + dakvolume. Enkel wat er nu al vastligt, kan nog uitgevoerd worden.

Rekening houden met aandachtspunten
De stad is het dus eens met de visie maar vraagt bij de verder uitwerking rekening te houden met enkele aandachtspunten:

·       In de wijk Windmoleken moet het aantal bouwlagen beperkt blijven tot 3 lagen + dakvolume.

·       De sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei of de overheid kan wel nog steeds wegen laten aanleggen om woonprojecten te realiseren.

·       De invulling van het projectgebied op de voormalige camping Luna langs de Alsembergsesteenweg in Buizingen moet in zijn geheel en dus over de grenzen heen bekeken worden. Een groot deel van dat gebied ligt namelijk op het grondgebied van Beersel.

  • De provincie Vlaams-Brabant werkt het plan de komende maanden verder uit.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief