Zenneterrassen HALLE maken kans op de Publieksprijs Publieke Ruimte

C21

Zenneterrassen HALLE maken kans op de Publieksprijs Publieke Ruimte

Img_4429
 

De Zenneterrassen in Halle zijn genomineerd voor de Publieksprijs Publieke Ruimte. Infopunt Publieke Ruimte beloont tijdens het Congres Publieke Ruimte jaarlijks de beste realisaties in de openbare ruimte. Vanaf 24 maart tot 24 april kan je de Zenneterrassen naar de overwinning stemmen.

 

Op 24 april 2024 vindt tijdens het Congres Publieke Ruimte de 17de uitreiking plaats van de Prijs Publieke Ruimte. Infopunt Publieke Ruimte, het Vlaamse kenniscentrum voor openbare ruimte, beloont zo de beste realisaties in de openbare ruimte. De vakjury nomineerde 3 projecten in de categorieën ‘stedelijke projecten’ en ‘landelijke projecten’. De 6 genomineerden maken ook kans op een Publieksprijs. Vanaf 24 maart tot 24 april kan je stemmen voor je favoriete project via deze link: congres.publiekeruimte.info/programma/prijs/publieksprijs.
Stem voor Halle
De Zenne is historisch onlosmakelijk verbonden met de stad Halle. Het project van de Zenneterrassen maakt de waterloop weer zichtbaar. Zo maakt het deel uit van de dagelijkse leefomgeving. Als voorbijganger word je uitgenodigd om de waterloop van dichtbij te ervaren. Je vindt de unieke rustplekken en avontuurlijke stapstenen op 3 plekken in de stad: aan de Leide vlakbij campus Vondel van het Heilig-Hart & College, in het Albertpark en aan de Eizingen-Molensite in Buizingen. De Zenneterrassen werden aangelegd door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Ze maken deel uit van het landschapspark dat langs de Zenne wordt gerealiseerd. Binnen het strategisch project Zennevallei werd hiervoor samengewerkt met verschillende partners.
De Halse Zenneterrassen nemen het in de Publieksprijs Publieke Ruimte op tegen de volgende 5 genomineerden:

  • Cluster Steenakker in Gent
  • Groeningepark in Gent
  • Wandelboulevard Heldenplein in Londerzeel
  • Groene zeedijk in Middelkerke
  • Bankbeekstraat in Wevelgem

Info:databank.publiekeruimte.info/project/zenneterrassen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief