Vooruit wil dat Vlaamse overheid lege brooddozen aanpakt

C21

Vooruit wil dat Vlaamse overheid lege brooddozen aanpakt

00aebbcf-b43b-4437-9fed-06849ffeb1f0
 
 1 op de 4 kinderen in Vlaanderen zit met honger op de schoolbanken. Lege brooddozen of sober gevulde brooddozen komen helaas steeds vaker voor, zowel in basisscholen als in middelbare scholen. Vooruit vindt dit bijzonder pijnlijk. Daarom komen de jongeren op straat om het op te nemen voor onze kinderen. “Elke dag dat een kind honger heeft op school, is er immers één te veel", zegt Iris Van der Auwera, 7e opvolger voor de Vlaamse lijst in Vlaams-Brabant.
 
De jongeren van Vooruit die op 9 juni op de kieslijst staan voor de bovenlokale verkiezingen, maken met hun actie heel duidelijk waar hun strijdpunten liggen. ‘De Vlaamse overheid doet te weinig voor onze jongeren in Vlaanderen. Gelijke kansen beginnen op de schoolbanken. En daar kan een overheid een wereld van verschil maken. Een kind met hoger kan niet leren, kan niet spelen. We zien te vaak kinderen in de refter zonder eten, of met een ongezonde maaltijd. Het gebeurt steeds vaker dat leerlingen het ‘s middags moeten stellen met de frietjes van de dag ervoor, of zelfs helemaal niets. Dat kunnen we in een rijke regio als Vlaanderen toch niet accepteren?’, aldus Ulla Walravens uit Halle. Ulla is 20 en staat op de 6e plaats voor de Vlaamse lijst in Vlaams-Brabant.
 
“De structurele oplossingen van de hogere overheden hebben we helaas niet in de hand, maar dat wil niet zeggen dat we lokaal niet aan de slag kunnen gaan. Dat deed Vooruit al op enkele plaatsen waar we de schepen van onderwijs leveren.”, zegt Brent Bellefroid, 5e opvolger voor de Federale lijst. Zo bouwde Lalynn Wadera in Leuven aan een kader waarbinnen Leuvense scholen op maat brood, soep of fruit kunnen aanbieden aan hun leerlingen. Ook Jinnih Beels trekt in Antwerpen aan de kar om de Antwerpse leerlingen een gratis gezonde maaltijd aan te bieden op school.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief