Open Halle dient bezwaarschrift in tegen bouwplannen op het Abeelenveld en omgeving

C21

Open Halle dient bezwaarschrift in tegen bouwplannen op het Abeelenveld en omgeving

Comit___abeelenveld_met_jan_ghysels_2
 
Er is een aanvraag ingediend om de gronden aan de Welkomstlaan in het verlengde van het Abeelenveld te verkavelen. Het is een groot project met over de 200 woonentiteiten.
 
De omwonenden, die zich verenigd hebben in een actiecomité,  zijn geschrokken door de omvang van het project. Vooral dat men verschillende woontorens tot 7 verdiepingen hoog wilt bouwen. De petitie is inmiddels door meer dan 1.300 Hallenaren ondertekend.
 
Met Open-Halle stellen wij ons open om naar de mensen te luisteren. Lijsttrekker Jan Ghysels en gemeenteraadslid Yves Demanet zijn ter plaatse geweest en hebben een gesprek gehad met het actiecomité . Open-Halle ondersteunt het actiecomité en de inwoners van Sint-Rochus met woord en daad. Daarom hebben wij de aanvraag grondig bestudeerd en hebben wij een ontwerp van bezwaarschrift opgesteld en overgemaakt aan het actiecomité.
 
Er is absoluut geen behoefte aan een dergelijk project in de wijk Sint-Rochus. Dit gaat gans het karakter van de Sint-Rochuswijk veranderen. De wijze waarop dit dossier via het omgevingsloket op de tafel van het schepencollege gegooid is, is niet netjes. Wij roepen de aanvrager op deze aanvraag in te trekken. Voor een dergelijk project is een overleg vooraf met de omgeving niet meer dan normaal. Bij zo een overleg moet er ook over alternatieven kunnen worden gesproken. Open Halle heeft zelf ook een bezwaar ingediend.
 
Een project op deze gronden langs de Welkomstlaan moet rekening houden met de de plannen voor de A8. Dat is op zich een oud zeer voor de stad. De stad moet hierin meer het voortouw nemen.
 
Het is onthutsend om vast te stellen dat de stad blijkbaar al vele jaren haar greep op de ruimtelijke ontwikkeling kwijt is. De ruimte moet geordend worden op mensenmaat, zodat onze kinderen nog een gelijke of betere levenskwaliteit kunnen hebben. Daar passen geen woontorens bij. Een project met woontorens is nog maar eens een poging om Halle te verbrusselen. Dat is niet hoe wij de ontwikkeling van de stad zien.
 
Halle is de oriëntatiestad van de Zennevallei en het Pajottenland. Zij moet als stad voor deze streken opkomen, middelen bij elkaar brengen en dienstverlening organiseren om het authentiek karakter van de Zennevallei en het Pajottenland te behouden.
 
Mocht u nog verdere vragen of bedenkingen hebben, kunt u ons zeker contacteren.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief