Posse LEMBEEK kan terugblikken op een geslaagde editie

C21

Posse LEMBEEK kan terugblikken op een geslaagde editie

Bekijk_recente_foto_s
 

Burgemeester Mark Snoeck gaf dinsdagavond als afsluiter van het Paasgebeuren in Lembeek een toespraak. 

Als we de oorspronkelijke weerberichten moesten geloven ging het gisteren de slechtste dag van de week worden.  Er was immers bijzonder veel regen voorspeld.  Ik vermoed dat Sint-Veroon toch iets te zeggen heeft hier boven, want het was uiteindelijk ideaal weer voor een mooie Sint-Veroonsprocessie.  Zeer vele bezoekers vonden dan ook de weg naar Lembeek en deden mee aan de lange tocht tot over de taalgrens en terug naar Lembeek.  Wat mij ook opviel was dat er bijzonder veel carnavalisten – zowel individueel als in groep – deelnamen aan deze lange wandeling.   Ook bij de intocht waren er zeer veel kijklustigen en ook de kermis had succes en in de cafés was het meer dan overvol.

Commandanten, officieren, soldaten, cantinières en muzikanten, jullie hebben gisteren opnieuw jullie beste beentje voorgezet en bewezen dat Lembeek en de Sint-Veroonsprocessie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  In een geest van vriendschap en plezier, maar toch ook van discipline, waren we getuigen van een geslaagde optocht met veel muzikale kwaliteit.  Als stadsbestuur zijn we dan ook bijzonder fier op jullie.  Jullie zetten hiermee Lembeek en de stad Halle op de kaart.  Ook op toeristisch vlak.  Bijzonder hartelijk dank hiervoor.

Vorig jaar – op dinsdagavond – zei  ik hierover het volgende en ik citeer : “op toeristisch vlak kunnen we nog een tandje bijsteken.  De nieuwsdienst van VRT Eén en van VTM kennen op paasmaandag blijkbaar maar één evenement en dat is de paardenwijding van Hakendover, deelgemeente van Tienen; en dit is al jaren zo !  Ik beloof jullie, we gaan dit eens opnemen met onze toeristische dienst,  en we gaan proberen om volgend jaar hierin verandering te brengen”.

Ik heb zelf naar de twee nieuwsdiensten geschreven, mijn kabinetsmedewerkerster Myriam heeft de vrijdag nog een vriendelijke herinnering gestuurd, een zogenaamde kind reminder, en met resultaat zoals je hebt kunnen merken. Zowel de nieuwsdiensten van VRT en VTM, Ring TV en radio 2 waren aanwezig.  En Lembeek zat zowel in het nieuws om 13u ’s middags als in het journaal van 19u op beide zenders en Ring TV bracht een mooie, uitgebreide reportage.  Ook dank aan Hallenaar Sonny Vanderheyden die nog een duwtje heeft bijgegeven.  Zo kregen we nog wat extra aandacht in het regionale nieuws van radio 2 Vlaams-Brabant.  Uiteindelijk is het ons gelukt en terecht !

Hartelijk dank aan alle zenders voor jullie belangstelling en om de aandacht van Vlaanderen te vestigen op deze unieke soldatenprocessie, waarop we zo trots zijn. Eveneens hartelijk dank aan pastoor Walter en de Koepel voor de puike organisatie van gisteren.

Beste commandanten, officieren, soldaten, cantinières en kasdragers tot slot heb ik nog  goed nieuws, slecht nieuws en zeer goed nieuws.

Ik zal beginnen met het goede nieuws.   Zoals de traditie het wil, gaan we zo dadelijk overgaan tot de uitbetaling van de soldij voor deelname aan de Sint-Veroonsmars.  Onze financiële dienst – waarvoor dank -  zit klaar om alles in goede banen te leiden en om de soldij cash uit te betalen.

Het slechte nieuws is dat je de dag van vandaag niet meer zo ver loopt met de grootte van deze soldij.  Eens dat de soldij op is en je hebt geen centen meer op zak, dan zijn er twee mogelijkheden : 

- ofwel  moet je naar huis en is het  gedaan met Pasen, want dan mag je misschien niet meer buiten;

- ofwel moet je helemaal naar Halle gaan om geld af te halen aan de geldautomaten.  Tegen dat je dan terug bent is het feest misschien al gedaan.

Het zeer goede nieuws is echter, dat je zeker volgend jaar met Pasen in Lembeek terecht zult kunt voor wat bijkomende centjes.  In samenspraak met Batopin – dit is de overkoepelende organisatie van de vier grootste banken – heeft het college beslist dat er dit jaar nog een bankautomaat komt in Lembeek, namelijk ter hoogte van het station.

Beste vrienden, vanuit het stadsbestuur wensen we jullie nog een zeer fijne avond en nacht toe.  De openbare verlichting blijft uitzonderlijk de ganse nacht  branden zodat de veiligheid verzekerd is.  Hierbij geven we dan ook de officiële start voor de militaire oefeningen.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief