Bewoners WZC Zonnig Huis en andere gebruikers maken plezier op nieuwe duofiets

C21

Bewoners WZC Zonnig Huis en andere gebruikers maken plezier op nieuwe duofiets

Img_8994
 

Woonzorgcentrum Zonnig Huis kocht een elektrisch aangedreven duofiets aan waarmee iedereen op pad kan. Samen fietsen naar een bekende buurt of herinneringen ophalen… Een ritje met de duofiets is gegarandeerd plezierig.

Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft regelmatig bewegen een positief effect op lichaam en geest. Het is belangrijk om actief te leven. Zo word je gezond ouder en behoud je levenskwaliteit.
Buurtgericht bewegen
De medewerkers van het woonzorgcentrum Zonnig Huis, de assistentiewoningen en de dienstencentra werkten daarom in 2023 rond het jaarthema ‘Beweeg je leven lang’. Ze zetten de bewoners en gebruikers aan om zoveel mogelijk te bewegen. Die goede gewoonten combineren we dit jaar met het nieuwe thema ‘Breek uit je buurt’. We werken buurtgericht en betrekken de wijken nauwer bij het woonzorgcentrum, de assistentiewoningen en de dienstencentra.
Unieke ervaring
Hiervoor kocht WZC Zonnig Huis een elektrische duofiets aan. Mensen krijgen zo de kans om een fietstocht te maken naar hun vertrouwde omgeving waar ze woonden. Met de duofiets kunnen begeleider en passagier naast elkaar fietsen, herinneringen ophalen en samen genieten van een unieke ervaring. De medewerkers kijken er naar uit om samen op pad te gaan.
Leen de duofiets uit
Maar er is meer. De duofiets kan uitgeleend worden door bewoners van WZC Zonnig Huis, de bewoners van de assistentiewoningen en ondersteuningswoningen van de stad Halle en de gebruikers van de dienstencentra. Ook gebruikers van de Thuiszorg kunnen op pad met de fiets. Personeelsleden en contactpersonen van de passagier mogen de fiets besturen. Ze moeten wel een rijbewijs B hebben.
 
Wie de duofiets wil testen, kan het OKE-team van woonzorgcentrum Zonnig Huis bereiken via het onthaal dat bereikbaar is op 02/361 17 17.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief