Toer de Geuze 2024 ook bij Brouwerij Boon in LEMBEEK

C21

Toer de Geuze 2024 ook bij Brouwerij Boon in LEMBEEK

Img_9033
Kevin, Karel en Jos
 
Scherm__afbeelding_2024-04-24_om_21
 

Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei vinden dé openbrouwerijendagen van het Pajottenland plaats. Toer de Geuze is uitgegroeid tot een van de grootste bierevenementen van België waar bezoekers van over de hele wereld naartoe komen. Ook Brouwerij Boon opent dat hele weekend haar deuren voor iedereen. Zaterdag kan de brouwerij bezocht worden van 11u tot 21u, zondag van 10u tot 18u. De toegang is gratis.

Er valt weer heel wat te beleven - Het hele weekend door kan je de brouwzaal en de eikenhouten vaten (foeders) ontdekken, alle bieren van Boon proeven en genieten van livemuziek. Er zal onder andere een Proeversbar zijn waar heel wat vintage flessen Oude Geuze en Oude Kriek te proeven zijn uit de privévoorraad, er is zelfs uitzonderlijk lambiek te proeven van 6 en half jaar oud. Op zaterdag zal de livemuziek verzorgd worden door de muziekfanfares van verschillende Paassoldaten van Lembeek en D’Hopmaten. Zondag wordt er muziek gespeeld door de Fanfarettes en de DeciBells. In de Biershop kan je tot slot de bieren van Boon, glazen, en verzamelobjecten aankopen.

Geuze Boon Jogging - Voor zij die het weekend graag op een sportieve manier inzetten, kan je zaterdag 4 mei meedoen aan de Geuze Boon Jogging. Deze start om 11u30 naast de brouwerij in de Zuiderstraat ter hoogte van perron 1 van het station van Lembeek. Tijdens deze Pajotse jogging van 5,4km loop je door de brouwerij en enkele andere locaties in Lembeek. De eindstreep ligt terug in de brouwerij waardoor je na de jogging kan genieten van een verfrissing en lekkere streekgerechten. Hiervoor kan je je inschrijven via geuzejogging@boon.be. Deelnemers betalen €5 per persoon.

Oude Geuze Megablend 2024 – Tijdens het Toer de Geuze weekend zal Boon ook de nieuwe Oude Geuze Megablend 2024 van HORAL aanbieden in de bars en shop. De Toer de Geuze wordt overkoepelend georganiseerd door HORAL, de Hoge Raad voor Ambachtelijk Lambiekbieren. Tijdens dit weekend zijn dit jaar 13 lambiekproducenten te bezoeken. De Megablend 2024 is een samenwerking tussen de producenten en wordt telkens opnieuw gemaakt voor het 2-jaarlijkse Toer de Geuze. Dit jaar bevat de Oude Geuze Megablend lambiek van deze 13 producenten. Nog nooit eerder werd een Oude Geuze gemaakt met lambiek van zo veel producenten. Een zeer uniek bier dus dat je voor het eerst kan proeven tijdens Toer de Geuze!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024
Marc Sluys | 26 apr 2024

archief