HALLE opent register voor sterrenkindjes

C21

HALLE opent register voor sterrenkindjes

Scherm__afbeelding_2024-06-04_om_10
 

Halle opent een register voor sterrenkindjes. In dit register kunnen ouders hun kindje dat stilgeboren is, inschrijven en een erkenning geven. De inschrijving kost niets en gebeurt online of aan het loket.
Het sterrenregister is een waardevolle manier om het verlies van een kindje door een vroegtijdige beëindiging van een zwangerschap te erkennen. Het laat ouders toe om hun stilgeboren baby te erkennen en zo een dierbare plek te geven in hun leven en herinneringen.

Voor alle sterrenkindjes
Ouders kunnen hun stilgeboren kinderen registreren bij de burgerlijke stand, online of fysiek. Dit geldt voor alle sterrenkindjes die in Halle geboren zijn of van wie de ouders in Halle gedomicilieerd zijn. Ook kindjes die in het verleden geboren zijn, kunnen geregistreerd worden. De registratie is gratis. Bij een online aangifte wordt de symbolische akte per post verzonden.
Sterrenweide op kerkhof Halle
In Halle is er ook al een sterrenweide op het kerkhof in het centrum, vlakbij bij de plek waar kinderen en jongeren ook kunnen rouwen. Een sterrenweide is een plek waar ouders een sterretje met een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten om hun gestorven (sterren)kindje te gedenken.
Steun tijdens de Koesterweek
De stad deed in december 2023 ook mee aan de Koesterweek. Dat is een hartverwarmend initiatief van het Berrefonds. Deze organisatie vraagt elk jaar aan iedereen om solidair te zijn met gezinnen die treuren om een kind dat is overleden. De koestervlag hing uit aan het stadhuis en de week werd onder de aandacht gebracht. Het stadsbestuur spelde ook de pins op om haar steun te betuigen. Ook Wereldlichtjesdag zette Halle die week mee in de kijker. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief