Mariaprocessie HALLE voortaan weer elk jaar

C21

Mariaprocessie HALLE voortaan weer elk jaar

Dsc_9171_01
foto © Emile Devogeleer
 

Maandagavond werd het beslist. Voortaan wordt de Mariaprocessie in Halle opnieuw elk jaar georganiseerd. De voorbije 25 jaar was dat om de 2 jaar en door corona en een gebrek aan medewerkers was het dit jaar zelfs 6 jaar geleden. Maar het succes van de voorbije editie heeft het vernieuwd organisatiecomité doen beslissen om van de Mariaprocessie weer een jaarlijkse traditie te maken. "Niet alleen de zon was van de partij, we zagen ook veel volk in de stad", vertelt Guy Nechelput.

"We zijn erin geslaagd om heel wat nieuwe figuranten aan te trekken. Vaak groepjes vrienden, collega's van het werk, maar ook kinderen van wie de ouders vroeger ook meeliepen. Ook in ons kostuumatelier is het enthousiasme groot. Een groepje van 9 vrouwen is al volop aan het naaien en het breien. Ze maken zelfs nieuwe maliënkolders voor de ridders bij de belegering",weet Rita Vander Kluyzen. 
 
"Toch kunnen we nog altijd extra medewerkers gebruiken. Als je het voelt kriebelen en je bent trots op onze stad en ons erfgoed, stuur dan zeker een mailtje naar info@mariaprocessie.be of check het inschrijvingsformulier op www.mariaprocessie.be Voor de volgende editie op Pinksterzondag 8 juni 2025 zijn we alvast op zoek naar enkele creatievelingen die willen meewerken met het ontwerpen en bouwen van nieuwe wagens in onze hangar."
 
Ook regisseur Johan Vencken zit boordevol plannen: "Dit jaar verschijnt er nog een boek over de geschiedenis van onze Mariaprocessie en we werken aan een podcast. Ook willen we de Halse ommegang laten erkennen als Vlaams immaterieel erfgoed. Dat zou zeker moeten lukken, want de traditie bestaat al van in de 14e eeuw. Het is ontroerend om te merken hoe de Hallenaren hun erfgoed koesteren. De enthousiaste reacties motiveren ons."   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief