Halle verlengt label Kindvriendelijke Stad tot 2030

C21

Halle verlengt label Kindvriendelijke Stad tot 2030

Scherm__afbeelding_2024-07-03_om_11
 

Halle is één van de 22 steden en gemeenten in Vlaanderen met het label Kindvriendelijke Stad. Kindvriendelijkheid blijft zonder twijfel de komende jaren belangrijk. 6 jaar geleden kreeg de stad dit label voor het eerst.

In 2018 behaalde Halle voor het eerst het label. Sindsdien is kindvriendelijkheid een prioriteit. Dit is te zien in verschillende initiatieven. De stad ondersteunt kindvriendelijke winkels en heeft eigen gebouwen kindvriendelijker gemaakt. Brugfiguren in het onderwijs verbinden de stad, ouders, scholen en de buurt. Een werkgroep bespreekt hoe kinderarmoede kan worden aangepakt. Halle luistert ook naar kinderen en jongeren om het beleid beter op hen af te stemmen. Dit zijn slechts enkele van de stappen die als kindvriendelijke stad zijn genomen. Sinds het behalen van het label zijn al 88 kindvriendelijke acties uit het meerjarenplan gerealiseerd en er staan nog 80 acties op de planning.
 
Veel jonge gezinnen kiezen voor Halle
Voor Halle was het belangrijk om voor een verlenging van het label Kindvriendelijke Stad te gaan. “Kinderen en jongeren onder de 18 jaar zijn ongeveer 25% van onze bevolking. Veel jonge gezinnen kiezen voor Halle,” zegt schepen van Jeugd Louis Van Dionant. “Het is logisch dat we ons op deze groep richten. Bovendien hebben we een centrumfunctie, waardoor veel kinderen en jongeren uit buurgemeenten hier naar school gaan of hun vrije tijd doorbrengen. Dit brengt uitdagingen met zich mee, maar door voor kindvriendelijkheid te kiezen, krijgen we meer mandaat om deze uitdagingen aan te pakken.”
Beoordeeld door jury van experten
Het label Kindvriendelijke Steden & Gemeenten is veel meer dan enkel een label. Steden en gemeenten kunnen zich om de twee jaar kandidaat stellen. de participatie van kinderen en jongeren staat centraal. De stad moest zelf een ambitieus beleid ontwikkelen met acties over de beleidsdomeinen heen. Het dossier werd nadien door een jury van experten in lokaal beleid, kinderrechten en de leefwereld van kinderen en jongeren beoordeeld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief