HALLE - Met de hond een wedstrijdje lopen in het Kluisbos

C21

HALLE - Met de hond een wedstrijdje lopen in het Kluisbos

Halle_cannicross_kluisbos_g
 
Halle_cannicross_kluisbos

Zaterdag werd het Kluisbos aan de Groenstraat in Buizingen ingepalmd door honden en hun baasjes voor een heuse Canicross. De viervoeters en hun begeleiders zetten het op een lopen ten voordele van de vzw Greyhounds in Nood Belgium. Er was een parcours voor kinderen tot negen jaar, eentje voor tieners tot veertien jaar en een ‘volwassen’ crossparcours van vijf kilometer.

“We dachten eerst onze loop in het Hallerbos te organiseren.” , begint Tim Moriau zijn verhaal. “Alleen kregen we niet tijdig de nodige vergunningen. Het Kluisbos is in privéhanden en dat ging vlotter. De deelnemers vonden het leuk dus denken we er aan om volgend jaar een nieuwe editie te plannen. Vrienden lopers van Olympic Essenbeek Halle beloofden reeds hun steun.
Zo’n Canicross brengt wel wat verplichtingen mee. Naast de inschrijvingen is er de verplichte dierenartscontrole. Honden mogen niet te jong of te oud zijn.”

Verantwoordelijken voor deze beestenboel zijn Sieger Dumont, Melissa Fastenaekels, Mandy Heylens, Tom Ledermann, Stéphanie Leroy, Jurgen Letouche en Tim Moriau, allemaal studenten Handelwetenschappen aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB). De studenten organiseren het evenement in het kader van de Team & Taal-projecten, een onderdeel van hun opleiding. Team & Taal is een van de projecten waarmee Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) studenten op een praktijkgerichte manier laat kennismaken met een aantal vaardigheden die belangrijk zijn voor toekomstige ondernemers. “In het eerste jaar organiseren wij zelfstandig een activiteit om een goed doel te ondersteunen. Zo ondervinden we meteen wat samenwerken inhoudt. Ook onze ondernemingszin wordt op deze wijze gestimuleerd.”, weet Tim. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief