HALLE - De slag om Lembeek is gestreden

C21

HALLE - De slag om Lembeek is gestreden

Dinsdag_pasen_1_gr
 
Dinsdag_pasen_1_kl
Dinsdag_pasen_2_kl
 

In Lembeek mogen de uniformen van de paassoldaten voor een jaar terug in de kast. Dinsdagavond rond 20 uur was de strijd om Lembeek gestreden en de grote overwinnaars waren de ongeveer 700 soldaten die twee dagen opstapten tussen de sneeuwbuien en de windstoten en dit ter ere van hun patroonheilige Sint-Veronus.

 De editie van dit jaar zal zeker nog lang in het geheugen blijven en dat om verschillende redenen. Vooreerst omdat Pasen zo vroeg viel, maar ook nog om de sneeuw en het feit dat er maandagmorgen geen medailles werden uitgedeeld. Het was echter maar uitstel tot dinsdagavond. In de loop van dinsdag waren ze immers opgedoken op het Halse stadhuis.
 
De dinsdag begon met heel veel sneeuw en de traditionele soldatenmis, welke opgeluisterd werd door de muziekkapel van de Carabiniers.
Na een ganse dag ‘militaire oefeningen’, verzamelde iedereen met heel wat vertraging ’s avonds voor het oude gemeentehuis.
Daar werd Pasen afgesloten met enkele rondedansen, een geneverke dat geschonken werd door het Halse stadsbestuur en de uitbetaling van de soldij. Voor twee dagen hard zwoegen had elke soldaat recht op 10 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024

archief