HALLE - Compostsite valt in de prijzen

C21

HALLE - Compostsite valt in de prijzen

Compostsite_halle

De Vlaamse compostorganisatie Vlaco vzw de Vlaamse Afvalpreventie reikte Awards uit. De compostsite & natuurtuin Eizingen langsheen de Roggemanskaai behaalde de award van de beste demoplaats en sleept daarmee 250 euro in de wacht. De Awards gaan naar gemeentelijke en intergemeentelijke projecten die baanbrekend werk verrichten rond preventie van GFT-afval.

Het mooie werk van de compostmeesters, die met hart en ziel hun natuurtuin Eizingen beheren, wordt dus zeer op prijs gesteld en nu ook verdiend beloond. In de natuurtuin zorgen de compostmeesters voor de kruidenspiraal en alle andere aanplantingen, voor origineel vlechtwerk, wiglo’s en de bezige bijenkasten. Er wordt nauw samengewerkt met verenigingen en scholen en werklozen leren er technieken die hun reïntegratie makkelijk maakt.
 
Maandelijks zijn er ook activiteiten om de natuurtuin en het thuiscomposteren onder de belangstelling te plaatsen.
 
Vlaco organiseerde de wedstrijd om het tien jarig bestaan van de Cel Thuiscomposteren in de verf te zetten. Meer dan vijftig dossiers deden mee aan de wedstrijd maar slechts vier konden winnen. Daarvan is Halle dus één. De 250 euro zal worden besteed aan de verdere uitbouw van de site en natuurtuin.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024

archief