SINT-PIETERS-LEEUW - Juniores van VC Zuun bij de beste van Vlaanderen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Juniores van VC Zuun bij de beste van Vlaanderen

Ediiepajot_vc_zuun
De juniores van VC Zuun. (Foto Kos)
 

In het volleybal speelden de juniores (17-18 jaar) van Veltem en VC Zuun de terugmatch in de kwartfinales van de Vlaamse beker. De heenmatch was een echte thriller, en eindigde uiteindelijk met 2-3 in het voordeel van Veltem. VC Zuun liet toen enkele matchballen liggen, en was dus uit op revanche.

Ze stonden dus voor een loodzware opdracht: ze moesten de terugwedstrijd immers niet alleen winnen, indien dat al lukte moesten ze de zogenaamde 'golden set' ook nog winnen om te kunnen doorstoten.
 
Het begon niet al te best: VC Zuun kreeg de motor niet aan de praat in de eerste set, die verdiend naar Veltem ging. Een mentale opdoffer, maar ze lieten de moed niet zakken en groeiden geleidelijk aan naar hun beste niveau in de tweede set. Na een spannend slot trokken ze aan het langste einde, en ze waren vertrokken. Set 3 werd een walkover (11-25), in de 4de set werd het opnieuw nipt, maar dankzij hun opslag won VC Zuun de 4de set en dus ook de match.
 
Er moest dus een ‘golden set’ gespeeld worden om de ploeg aan te duiden die doorgaat naar de halve finales. Deze werd door Zuun gewonnen met 22-25
Spelverdeler Maite Debast had hier ongetwijfeld een groot aandeel in. De juniores van Zuun hebben zich zo, als enige Brabantse club, bij de beste 4 van Vlaanderen geplaatst, een resultaat om trots op te zijn!
 
Tegenstander in die halve finale wordt VDK Gent, een absolute topper die op papier altijd favoriet is. Kan VC Zuun voor een stunt zorgen? Als ze het niveau halen van de terugmatch tegen Veltem is alles mogelijk.
 
Speelden voor Zuun: Maite Debast, Katrien Sergooris, Nina De Witte, Kaat Detré, Laurence Petersborg, Jirka Delaere, Shauni Dedonder, Jelke Benoot en Alison Wuyts
Setstanden: 25-19, 22-25, 11-25, 20-25 en golden set: 22-25.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief