VLEZENBEEK – Man komt om bij ongeval

C21

VLEZENBEEK – Man komt om bij ongeval

Editiepajot_vlezenbeek_dodelijk_ongeval_foto_tom_vierendeels
De bus reed deels over de wagen - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_vlezenbeek_dodelijk_ongeval_foto_tom_vierendeels__1_
 
Editiepajot_vlezenbeek_dodelijk_ongeval_foto_tom_vierendeels__2_
 

Dinsdag omstreeks 21u15 gebeurde er een dodelijk ongeval op de Lenniksebaan ter hoogte van huisnummer 175. Een voertuig kwam gereden vanuit Lennik en botste met een bus die uit de tegenovergestelde richting kwam. De bestuurder van de personenwagen kwam om en negen inzittenden van de bus raakten licht gewond. De steenweg bleef enkele uren afgesloten voor alle verkeer.

Veel is er over het ongeval nog niet bekend. Een verkeersdeskundige en de parketmagistraat kwamen ter plaatse om een onderzoek te voeren. Dit om de juiste omstandigheden te achterhalen van het ongeval. Tot dusver lijkt het dat beide voertuigen zich aan de maximum toegelaten snelheid van 70 km/u hielden. De slachtoffers werden verspreid overgebracht naar het Erasmusziekenhuis, het Sint-Pietersziekenhuis en de kliniek van Asse met ziekenwagens van brandweer Brussel en Lennik. Sommige konden op eigen krachten het ziekenhuis bereiken voor verdere verzorging.

Buurtbewoners zijn niet verwonderd over het ongeval. Regelmatig gebeuren er op het stuk ongevallen. Drie weken geleden ging een wagen nog overkop. Het laatste zwaar ongeval dateert van 2002 en het laatste dodelijk van 2000 ongeveer. De buurtbewoners pleiten al jaren voor het verkeersveiliger maken van de weg. In 2002 werd de actiegroep Comité N282 opgericht. Toen zijn er middenbermen gekomen. Voor verdere maatregelen oordeelt het ministerie de bochten niet scherp genoeg.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2010
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief