Carrefour SINT-PIETERS-LEEUW blijft vandaag dicht

C21

Carrefour SINT-PIETERS-LEEUW blijft vandaag dicht

Editiepajot_vierkant_logo_carrefour

In het nieuwe herstructureringsplan van Carrefour is bepaald dat de vestiging in Sint-Pieters-Leeuw moet sluiten. Er werken momenteel een 150 tal personen. Wat met hen gaat gebeuren weet men in de maand juni

Er zijn enkele redenen waarom Sint-Pieters-Leeuw moet sluiten. Vooreerste is er in de onmiddellijke omgeving de hypermarkt van Drogenbos. Het is ook algemeen geweten dat Sint-Pieters-Leeuw niet rendabel is door de verkeersproblematiek. De Brico van Sint-Pieters-Leeuw is al een franchisewinkel geworden.
 
Volgens Kristel Van Damme van de LBC was het geweten dat er met Sint-Pieters-Leeuw iets moest gebeuren maar aan een sluiting hadden ze zeker niet gedacht bij de vakbond.
 
Wat er met het personeel gaat gebeuren zal men pas weten in juni. De onderhandelingen starten begin maart en zullen afgerond zijn in juni.
 
Sint-Pieters-Leeuw is de enige hypermarkt in Vlaams-Brabant die moet sluiten. In totaal sluiten er 21 winkels, 14 hypermarkten en 7 supermarkten. In totaal staan er 1.670 banen op de tocht. Veertien van de winkels zouden worden overgenomen door de groep Mestdagh en 7 winkels zouden franchisewinkels worden.
 
Indien deze plannen niet zouden doorgaan zullen er nog heel wat meer ontslagen vallen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2010
Felix Mereckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief