SINT-PIETERS-LEEUW - Coloma brengt schooltheater voor 2.500 kinderen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Coloma brengt schooltheater voor 2.500 kinderen

Coloma_foto_merckx
Foto Felix Merckx

Het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma Sint-Pieters-Leeuw heeft altijd al bijzondere aandacht geschonken aan het schooltheater voor de bijna 2.500 kinderen van de 10 Leeuwse kleuter- en basisscholen. En iedere keer proberen we nog beter te doen. Er wordt theater gebracht voor peuters, kleuters en voor leerlingen van de basisschool.

Peutertheater. Op maandag 3 mei in de theaterzaal van De Merselborre Vlezenbeek, pakt het centrum uit met een nieuwigheid waar vooral de allerkleinsten uit de onthaalklasjes - de peuters van 1 tot 3 - vermoedelijk hun eerste stapjes in de theaterzaal zullen zetten. De tuin is één groot spel: kinderen en hun juffen volgen samen de aanwijzingen van de acteurs en worden de hoofdrolspelers in hun eigen verhaal.
 
Welkom! Ga binnen in de tuin. Neem een ster als kussen, laat de vlinders vliegen, speel met water en kijk hoe vissen zwemmen in de lucht.
En dan zijn er nog de wolken in de vorm van een spiegel, de nestschommel, de magische eieren vol licht en veel meer andere kleine dingen… Help ons mee een verhaal te vertellen.
 
Naar een concept van Marcello Chiarenza en Patrick Lynch in een regie van Pietro Chiarenza en gespeeld door Kate Olsen en Peter Dewel op muziek van Cialdo Capelli.
 
Kleutertheater. Gebroken wit op dinsdag 4, donderdag 6 en vrijdag 7 mei in de theaterzaal van De Merselborre Vlezenbeek.
Een multimediavoorstelling vol theater, grafiek, animatie, muziek en projectie. Mensen ontmoeten levensgrote, live geschilderde figuren.
 
Gebroken Wit gaat over dik zijn, onweerstaanbaar lekker eten en alles wat daar zo lastig aan is. Een hoogst originele voorstelling voor kleuters en kinderen waarin met water doorlopen schilderijen een centrale rol spelen.
 
Vertolkt door theater Morrend Volk met Rebecca Tanghe in een regie van Rudy Goes op muziek van Peter Jacquemyn en met tekeningen van Sigrid Tanghe.
 
Basisschooltheater. Een piano met een deurtje voor de eerste- en tweedejaars van de Leeuwse basisscholen op maandag 10 en dinsdag 11 mei in De Merselborre Vlezenbeek.
 
Stap binnen in de magische muzikale wereld van Salibonani en verdwaal in een prettig muzikaal doolhof vol bizarre avonturen en ontroerende belevenissen. Een verhaal over vriendschap, jaloezie en spijt, schitterend gebracht door Lukas Van Echelpoel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief