SINT-PIETERS-LEEUW - Lokale politie organiseerde 24uur durende verkeerscontrole

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Lokale politie organiseerde 24uur durende verkeerscontrole

Politie_2010__pixels200

De lokale politie van SINT-PIETERS-LEEUW organiseerde van 23juni 21u tot 24 juni 21u een 24u non-stop verkeerscontroles. Deze actie kadert in de uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de politiezone.

Enerzijds wordt door de aanwezigheid in het straatbeeld een ontradend effect beoogd, anderzijds wordt er repressief opgetreden door middel van gerichte controles. Verschillende items uit het actieplan verkeer kwamen aan bod. De controle verliep in samenwerking met de federale politie, de lokale politie van Halle en de douane.
 
De Belangrijkste resultaten:
Snelheidscontrole op de N6 (Negenmanneke) van 21 tot 24 uur:
375 voertuigen werden gecontroleerd. 64 bestuurders reden te snel. De snelste reed 89 km/u binnen de bebouwde kom. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Twee bestuurders zonder vaste verblijfplaats in België werden geïntercepteerd en dienden hun onmiddellijke inning ter plaatse te betalen. Eén bestuurder reed zonder technische keuring noch geldige verzekering.
 
 Alcoholcontroles tussen 1.30 en 5 uur.
20 bestuurders dienden een ademtest af te leggen: 2 bestuurders hadden te veel gedronken, namelijk 0.50 en 0.81 mg/lual. Het rijbewijs van deze laatste werd onmiddellijk ingetrokken.
Eén bestuurder stond geseind vanwege een rijverbod. Een andere bestuurder werd betrapt tijdens het besturen van zijn auto terwijl er een rijverbod lopende was.
Een aantal bestuurders waren niet in orde met de technische keuring. Twee van de gecontroleerde voertuigen bleken niet ingeschreven.
 
 Snelheidscontroles van 6 tot 14 uur
Er werden controles uitgevoerd in verschillende straten. De hoogste snelheden waren 110 km/u op de N6 en 90 km/u in de Galgstraat, binnen de bebouwde kom.
In totaal werden 2634 voertuigen gecontroleerd. 340 bestuurders reden te snel
 
Controle vrachtwagens van 14 tot 16 uur (in samenwerking met de douane):
18 vrachtwagens werden aan een grondige controle onderworpen. Drie bestuurders waren in overtreding met de verplichte rij- en rusttijden. Samen met nog een paar andere specifieke overtredingen ivm het zwaar vervoer werden er in totaal voor 5.140 € onmiddellijke inningen uitgeschreven voor vrachtwagenbestuurders.
De douane onderschepte ook nog 5 voertuigen die niet waren ingeschreven. De douane controleerde ook de brandstof (‘rode diesel’) van de vrachtwagens.
 
Controle veiligheidsgordels tussen 18.30 en 20.30 uur
In het centrum van Sint-Pieters-Leeuw werden 22 voertuigen geïntercepteerd omdat de bestuurder en/of de passagier geen veiligheidsgordel droeg. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat het niet verzekerd was.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief