SINT-PIETERS-LEEUW - Copsvrienden in Ronde cycliste des 7 valleés

Copsvrienden_3
De Copsvrienden in Ronde cycliste des 7 valleés. Foto's David Berghmans

Copsvrienden_4

Onlangs namen de Copsvrienden deel aan 3 daagse in het noorden van Frankrijk genaamd Ronde cycliste des 7 valleés. "De copsvrienden waren er met 8 renners vertegenwoordigd. De eerste rit in Hesdin was 109 km lang met als beste uitslag van Dewolf Pascal op de 38ste plaats op 160 vertrekkers, de dag nadien een ploegentijdrit van 34 km waar we voor de eerste maal in ons bestaan aan deelnamen met als resultaat 14 op 20 ploegen waar we wel met pech hadden af te rekenen door regen en na 6 km een valpartij van drie van onze renners. In de namiddag was er dan nog een rit van 88 km loodzwaar met hellingen van bij de 11% stijgingspercentages, waar we een pracht van een wedstrijd gezien hebben van onze renner Vreven Dries uit St agatha Berchem met een 25 plaats als resultaat. De drie daagse werd gewonnen door een nederlands talentvolle renner.We eindigden als ploeg op de 12de plaats.Deze wedstrijd werd geleid door de mensen die ook de vierdaagse van duinkerke op hun palmares hebben, een pracht van een wedstrijd, een echte aanrader tot volgend jaar", Berghmans David, sportdirekteur Copsvrienden.