SINT-PIETERS-LEEUW - Vlaanderen Vakantieland brengt Volsembroek in de kijker

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vlaanderen Vakantieland brengt Volsembroek in de kijker

Aankomstkoetjesvolsembroek_018
Foto KOS
 

Vlaanderen Vakantieland (TV1) brengt op 11 en 12 september het natuurgebied van Natuurpunt Sint-pieters-Leeuw "het Volsembroek" met de Galloway koeien in de kijker.

Vlaanderen vakantieland is komen filmen in het Volsembroek. Milieuambtenaar Ben Vanhoorebeke heeft hen rondgeleid. Presentatrice was Erika Van Thielen. De uitzending is gepland voor 11 en12 september.  
 
Het Volsembroek ligt op de linkeroever van de Zuunbeek; stroomopwaarts van de wachtkom van Volsem (bereikbaar via Hoogstraat). Informatie-panelen staan aan de toegangen.
 
Het is een weide en moerasgebied dat in het winterhalfjaar grotendeels onder water staat. Het terrein wordt extensief begraasd in het zomerhalfjaar door een kleine kudde Galloways (Schotse hooglandrunderen). De zeggekragen en slikvelden lokken veel trekvogels: Watersnip, Bosruiter,Oeverloper, Witgatje, Groenpootruiter, Bergeend. Onder de broedvogels is er de Meerkoet, Waterhoen, Dodaars, Slobeend, Canadese gans, ... . te vinden.
 
Een grote populatie Groene kikkers zorgt in de lente voor een spectaculair kwaakconcert. In een beperkt kwelmoeras staan Dotterbloemen, Lisdodde, Watereppe,Moerasspirea,
 
Een wandelweg loopt doorheen een deel van het gebied begraasd met Galloways. Een kijkwand met vrij zicht op het moeras is vrij toegankelijk (via gele bordjes).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief