SINT-PIETERS-LEEUW - Vier kunstkringen stellen gezamenlijk hun werk tentoon

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vier kunstkringen stellen gezamenlijk hun werk tentoon

Editiepajot_spl_kunst_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In Sint-Pieters-Leeuw wordt een unieke kunstbeurs gehouden waarop de vier kunstkringen uit de gemeente hun werking en visie voor de eerste keer samen confronteren met het grote publiek.

Pro-Arte, Open Atelier, Leeuwart en kunstkring De Merselborre doen dat op de zaterdagen 4 en 11 december en de zondagen 5 en 12 december, telkens van 10 tot 18 uur in GC Coloma. In totaal is er werk te zien van 44 kunstenaars.
 
De kunstkringen houden elk jaar een afzonderlijke tentoonstelling en dat zal ook in de toekomst zo blijven, maar GC Coloma vond dat ook een gezamenlijke tentoonstelling kon gehouden worden en dat de ideale plek daarvoor het kasteel Coloma zou zijn. Iedere kunstkring krijgt er een volledige verdieping ter beschikking.
 
Cultuurfunctionaris Denis Deneulin: “Het wordt een eenmalig project die de aanleiding is om één kunstkring jaarlijks te laten exposeren in het ganse Colomakasteel. De eerste die in 2011 aan de beurt komt is kunstkring De Merselborre en dat naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan. Onze inbreng is dan alleen de coördinatie van het geheel doen” Het geheel kadert ook in de visie van het GC Coloma. Naast programmatie hebben wij ook een missie om gemeenschapsactiviteiten en het verenigingsleven te promoten”.
 
De vernissage van de kunstbeurs heeft plaats op vrijdag 3 december om 20 uur in GC Coloma. Schepen Marleen Bosmans zal de tentoonstelling open, gevolgd door een gelegenheidstoespraak van Patrick Huybrechts, directeur van de Leeuwse kunstacademie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief