SINT-PIETERS-LEEUW heft als laatste gemeentelijk rampenplan op

C21

SINT-PIETERS-LEEUW heft als laatste gemeentelijk rampenplan op

Sint-pieters-leeuw

Alle maandagavond onbewoonbaar verklaarde woningen in Ruisbroek, in de Vaartstraat, de Vanden Elschenstraat en de Meerweg, werden gisteren en vandaag opnieuw geëvalueerd op hun stabiliteit door de daartoe door de gemeente aangeduide experten.

 Aangezien groen licht werd gegeven inzake de bewoonbaarheid, werden de woningen intussen opnieuw vrijgegeven aan de bewoners.
 
Burgemeester Lieve Vanlinthout heeft dan ook vandaag om 14 uur het Gemeentelijk rampenplan van Sint-Pieters-Leeuw als laatste van de regio afgeblazen.
 
Er werden door de experten geen vaststellingen gedaan, die maken dat een blijvende onbewoonbaarheidsverklaring aan de orde zou zijn, aangezien overal werd vastgesteld dat de schade niet erger geworden was, waarvoor maandag nog een reëel risico bestond.
 
Er zijn een aantal panden waar op het gelijkvloers zones zijn die nog enigszins gevaarlijk kunnen zijn omwille van uitspoelingen onder de vloer. Al de bewoners van deze panden zijn op de hoogte en kregen de instructies die zone niet te gebruiken, ze niet te belasten en zo snel mogelijk een nieuwe vloer te leggen.
 
‘Wat na de waterellende?’
Het gemeentebestuur organiseert twee infovergaderingen voor haar inwoners die te kampen hebben gehad met wateroverlast.
Deze twee infovergaderingen gaan door op:
-maandag 22 november om 19.30 uur (deuren 19.00 uur) in het Lokaal Dienstencentrum Negenhof, Sint-Stevensstraat 62, 1600 Sint-Pieters-Leeuw;
-dinsdag 23 november om 19.30 uur (deuren 19.00 uur) in het Lokaal Dienstencentrum ’t Paviljoentje, Fabriekstraat 1A, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
 
Tijdens deze infovergaderingen krijgen de mensen informatie aangaande verzekeringen en dit door een afgevaardigde van Ethias. Ook de nodige documenten voor het indienen van een schadedossier zullen ter beschikking worden gesteld en het Sociaal Huis zal aanwezig zijn om mensen die inlichtingen wensen, te woord te staan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief