SINT-PIETERS-LEEUW - Honderd jaar school in Ruisbroek

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Honderd jaar school in Ruisbroek

Ruisbroek_school
 

De gebouwen waarin de gemeentelijke basisschool  ‘Wegwijzer’ in de Schoolstraat in Ruisbroek momenteel gehuisvest zijn bestaan honderd jaar.

Op 27 september 1908 werd in de Schoolstraat het gebouw voor de gemeenteschool ingehuldigd door burgemeester P. Michiels. Deze verjaardag wordt gevierd tijdens de opendeurdag op 17 mei
 
Vele generaties Ruisbroekenaren hebben hier school gelopen. Bij de fusies van gemeenten in 1977 kwam het schoolbestuur onder de bevoegdheid van het gemeentebestuur van Sint- Pieters-Leeuw. Deze leveren inspanningen om hier kwaliteitsvol onderwijs te verschaffen en de oude gebouwen door regelmatige investeringen functioneel te houden voor het moderne onderwijs.
Al zijn de gebouwen honderd jaar oud, toch bieden zij nog voordelen: een ruime aula voor allerlei activiteiten en ruime, luchtige klassen met veel licht.
 
Het gebouw zelf is gebouwd in de typische bouwstijl voor scholen uit het begin van de twintigste eeuw: gebruik van ijzeren ondersteuningen in plaats van beton.
 
Om deze eeuweling te vieren, staat de opendeurdag van zaterdag 17 mei volledig in het teken van deze verjaardag.
Bezoekers kunnen kennismaken met een klas, zoals die bij het ontstaan van de school vrijwel algemeen was ingericht. Met dank aan het gemeentebestuur van Lennik, dat hen bereidwillig het materieel uitleende van het voormalige museumklasje uit de vroegere school van Gaasbeek.
 
De leerkrachten zullen iedereen verwelkomen in de gepaste klederdracht uit 1908 .
Vanaf 14.30 u staan tal van activiteiten geprogrammeerd (deuren open vanaf 14.00 u) zoals een fototentoonstelling, projectie van oude ‘stomme’ filmpjes, workshops rond volksdans; muziekinstrumenten bouwen (i.s.m. ‘Het Kliekske’), gevolgd door een miniconcert met de gemaakte instrumenten en sport en spel van vroeger en nu.
 
Wie graag deelneemt aan een workshop neemt best eerst telefonisch contact op met de schooldirectie (Bea De Vogel en Tineke Coeck) op 02/378.07.43.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief