Davidsfonds SINT-PIETERS-LEEUW huldigt geuzebrouwer René Lindemans

C21

Davidsfonds SINT-PIETERS-LEEUW huldigt geuzebrouwer René Lindemans

Editiepajot_spl_kindemans_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het Davidsfondsbestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft beslist het Vic Feytons Erediploma 2010 toe te kennen aan René Lindemans. Hij maakte van de brouwerij Lindemans zijn levenswerk.

Het Vic Feytons Erediploma werd in 1998 ingesteld door de nationale Davidsfonds-secretaris, Norbert D’Hulst. Het is genoemd naar de in 1997 overleden erevoorzitter van het Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw, Vic Feytons. Hij was gedurende 25 jaren voorzitter van de vereniging en was ook de eerste voorzitter en zulks tot zijn dood, van de Gemeentelijke Cultuurraad, opgericht in 1983.
 
 Met de toekenning van de prijs wil het Davidsfonds de 200e verjaardag van het familiebedrijf “brouwerij Lindemans” niet zomaar laten voorbijgaan. Het bestuur besliste daarom unaniem om het Vic Feytons Erediploma 2010 aan René Lindemans toe te kennen, die er zijn levenswerk van maakte, niet enkel in economisch opzicht, maar ook op het vlak van nieuwe soorten en smaken.
 
Op het Nieuwjaarsfeest van 6 februari in het Colomakasteel werd dit diploma overhandigd en de betekenis van de Brouwerij Lindemans in de verf gezet.   
 
Het bestuur van DF is al jaren gecharmeerd door de zelfstandige manier waarop het familiebedrijf zich weet te profileren in een globaliserende economische markt, maar ook in een zeer gespecialiseerde en streekgebonden sector.
 
Het feit dat intussen reeds twee eeuwen lang de familietraditie wordt uitgebouwd met respect voor het product op zich, maar ook het aspect dat het product daarenboven wordt gecultiveerd met nieuwe smaken en varianten, hebben zij graag onder de lokale aandacht willen brengen. Men staat er immers te weinig bij stil dat dit levenswerk als geen ander Vlezenbeek en Sint-Pieters-Leeuw op de kaart zet, op de wereldkaart zelfs. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief