LEEUWse cultuurprijs voor bib- en onderwijsmonument laureaten

C21

LEEUWse cultuurprijs voor bib- en onderwijsmonument laureaten

Editiepqjot_spl_culturele_1_foto__erckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepqjot_spl_culturele_2_foto__erckx
Foto's © Felix Merckx
 

De Leeuwse cultuurraad van voorzitter Hubert Avaux deelde zijn ‘Cultuurprijs 2010’ uit. Deze ging naar bibliothecaris Gilbert Pické en de onderwijsman pur sang André Paternoster

Beide heren kunnen terugblikken op een professionele en culturele loopbaan. Hun carrière overspant een boog van meer dan veertig jaar avondlijke vergaderingen, het secretariaat van hun vereniging voeren, een resem pennenwerk en vooral het dagelijkse er zijn te midden van het cultuurgewoel.
 
Gilbert Pické staat synoniem voor boekhouder, akte van bib-bekwaamheid, gegradueerde bibliotheekwetenschapper, Colruyt-kaderfuncties, pionier- manager structurering Leeuwse OB’s en dé bibliothecaris, KWB-hulpsecretaris, bloedgever, Davidsfonds-penningmeester, bestuurslid en secretaris cultuurraad, Coloma-bestuurslid, sinds 1988 secretaris Gemeentelijke Werkgroep voor Streek- en Volkskunde met zo maar eventjes 30 themanummers op het palmares, medewerker fotoboek Sint-Pieters-Leeuw en het Pajottenland een land om lief te hebben. Verder is hij een geboren verteller en er altijd graag bij.
 
André Paternoster was en is de meester, schoolhoofd in Ruisbroek, KWB-secretaris, boekenbeursman, culturele gids-expert daguitstappen OKRA en gepensioneerden gemeente, heemkundige, bloedgever en bestuurslid, cultuurraadlid, lid parochiecomité Ruisbroek.
 
Verder een aimabel, altijd rustige eens meester altijd meester met een oeverloos geduld en diepe belangstelling voor de cultuurwereld van de gewone mens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief