SINT-PIETERS-LEEUW - Minderjarigen die bankkaart gestolen hadden opgepakt

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Minderjarigen die bankkaart gestolen hadden opgepakt

3_politielogo_2011_p200

Eind januari 2011 werd er een diefstal van een portefeuille gepleegd in een horecazaak langsheen de Bergensesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw. De daders gebruikten de bankkaart die in de portefeuille zat om op diverse plaatsen geld af te halen in banken. Vier minderjarige daders werden opgepakt.

De gestolen bankkaart werd ook gebruikt voor de betaling van maaltijden en dranken in een restaurant. Deze week kon de lokale recherche van Sint-Pieters-Leeuw de daders aan de hand van videobeelden genomen door het veiligheidssysteem van de banken identificeren.
 
De daders bleken vier minderjarigen uit de regio te zijn die regelmatig de horecazaak bezochten. Ze gingen over tot bekentenissen en waren akkoord het slachtoffer te vergoeden. De minderjarigen zullen eerstdaags voor de Jeugdrechter moeten verschijnen.
 
Het geld kon enkel worden afgehaald om reden dat het slachtoffer zijn geboortedatum gebruikte als code voor zijn bankkaart. Dergelijke codes zijn te vermijden daar ze door daders van diefstallen als eerste worden geprobeerd om geld af te halen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief