SINT-PIETERS-LEEUW - Toerismekantoor nu in kasteel Coloma

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Toerismekantoor nu in kasteel Coloma

S_p_l_nieuw_toerismekantoor_gr
 
S_p_l_nieuw_toerismekantoor_kl

Om de dienstverlening te verbeteren verhuisde het toerismekantoor van Sint-Pieters-Leeuw van naast de rozentuin naar het Colomakasteel.

Andere nieuwigheden van de toeristische dienst is de congresmap en de nieuwe gemeentelijke toeristische folder die werd uitgegeven
 
De verhuis naar het Colomakasteel gebeurde voor een betere zichtbaarheid voor de toerist en een groter publieksbereik. Ook de passanten van de culturele en andere manifestaties komen langs daar langs.
De nieuwe contactgegevens van het toerismebureau zijn: Gemeentelijk toerismebureau Coloma, J. Depauwstraat 25 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw, e-mail toerisme@sint-pieters-leeuw.be.
 
Sinds oktober is het personeelsbestand van het toerismebureau ook vergroot tot 2 voltijdse medewerkers. Deze zijn Sara Michiels (02/371 22 62) en Kristien Van Hecke (02/371 63 15).
 
Rozentuin
Het volledig toeristische beleid van Sint-Pieters-Leeuw gaat afgestemd worden aan de unieke rozentuin met 3.000 verschillende variëteiten van rozen.
Schepen voor toerisme Martin Schoukens (CD&V) heeft zelfs stoute plannen voor die rozentuin.
“Binnen dit en vijf jaar moet onze rozentuin niet alleen in België maar in de 27 Europese lidstaten bekend zijn. Zo gaan we alle toeristische diensten van de Vlaamse provincies uitnodigen voor een bezoek. Voor de internationale uitstraling gaan we trachten internationale vakbladen te bespelen”, zegde schepen Schoukens.
De rozentuin moet ook vlot bereikbaar zijn via het openbaar vervoer. Knooppunt van het openbaar vervoer is de kerk van Sint-Pieters-Leeuw op 200 meter van de rozentuin. Bussen kunnen zich gaan parkeren aan de  Rooselaarstraat (achterkant van het park) en ook aan het kerkhof van Vlezenbeek.
Andere thema’s die Sint-Pieters-Leeuw gaat uitspelen zijn de geuze en pralines. Er zijn immers 2 geuzebrouwerijen op het grondgebied van Leeuw en in de deelgemeente Vlezenbeek is er de pralinefabriek Neuhaus.
 
Toeristische folder
“De weg naar Sint-Pieters-Leeuw? Laat je leiden door de 300 m. hoge toren die hoog boven het landschap oprijst. Zo kom je vanzelf in deze roos van het Pajottenland, net onder de hoofdstad van Brussel”. Dit zijn de eerste zinnen van de nieuwe gemeentelijke toeristische folder die zopas verschenen is.
Het is de derde in een reeks van gelijkaardige gemeentefolders in het Pajottenland die tot stand komen mede dank zij de steun van Toerisme Pajottenland & Zennevallei.
Het is wel de eerste in vier talen.
Martin Schoukens: “Bij een wereldrozentuin hoort immers een internationaal publiek. Met deze folder hebben we een mooi product dat onze aanwezigheid en uitstraling op beurzen en manifestaties moet verhogen”.
Naast deze toeristische folder werd er ook een congresmap gemaakt.. Deze kan dienen als verzamelmap voor toeristische info, om te verdelen in de horecawereld en kan als map gegeven worden bij de talrijke congressen die in het Colomakasteel worden gegeven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief