SINT-PIETERS-LEEUW - Markt officieel geopend

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Markt officieel geopend

S_p_l_opening_markt_1_gr
 
S_p_l_opening_markt_1_kl
S_p_l_opening_markt_2_kl
 

De wekelijkse markt aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw werd nu officieel geopend. Officieus is er al een wekelijkse markt van midden maart. Men heeft echter willen wachten om te zien of deze markt wel zou aanslaan.
Wekelijks zijn er 30 tot 35 marktkramers en er bestaat nog een wachtlijst van een 80-tal marktkramers. Ook de kopers zijn wekelijks op de afspraak.

 
Marktleider Bruno Crockaert is een tevreden man en luidt wekelijks op vrijdag met veel plezier de bel om 15 uur om het begin van de markt aan te kondigen. Deze historische klok zelf heeft hij gevonden in een verloren hoek in het Sint-Antoniusklooster van Sint-Pieters-Leeuw.
 
Op de markt zelf zijn heel wat streekproducten te vinden. Verder ook kledij, groenten, vlees, gebakken kippen, fruit en de onvermijdelijke hot dogs.
 
Over de belangstelling voor de markt laten we Bruno Crockaert aan het woord.
“Onze markt kent een grote belangstelling. Een eerste piek is er al om 15 uur wanneer de mensen die niet moeten werken naar de markt komen. Een tweede piek is er vanaf 17 uur, wanneer de mensen van hun werk komen en hun boodschappen op de markt komen doen”.
 
Volgens burgemeester Vanlinthout zorgt de markt ook dat de mensen terug met elkaar praten. Ook zij had het over de historische klok van Bruno.
“De klok staat symbool voor de rust die er nu niet meer is op vrijdagnamiddag en avond”, zegde burgemeester Vanlinthout.
 
Bij het organiseren van de markt is er heel wat komen kijken.
Lieve Vanlinthout: “Wij hebben moeten rekening houden met de gebeurtenissen die er op vrijdag in de kerk kunnen gebeuren (trouwfeesten) en met de school die er in de omgeving is. Verder ook met de mensen die er wonen en ’s avonds van hun werk komen en ook met de plaatselijke handelaars zelf hebben we rekening gehouden. Aan deze markt zijn heel wat vergaderingen vooraf gegaan. Wij hebben ook met opzet tot vandaag gewacht om de markt officieel te openen om te zien of we een goede respons kregen van zowel de marktkramers, de plaatselijke handelaars als de belangstelling van de kooplustigen en die respons is er zeker”.
 
Het doorknippen van het officiële lint van de opening van de wekelijkse markt werd gedaan door schepen Luc Van Ruysevelt, die de markten onder zijn bevoegdheid heeft.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief