NEGENMANNEKE - Een dans na de Expo 58 bracht Wim en Paula 50 jaar samen

C21

NEGENMANNEKE - Een dans na de Expo 58 bracht Wim en Paula 50 jaar samen

Leeuw_goud_franck_g
De familie Francq vierde feest. Foto's Marc Sluys
 
Leeuw_goud_franck_e
 

Wim Francq (75) en Paula Seneca (73) uit de Kleperlaan 31 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden bruiloft. Ze leerden elkaar in 1958 tijdens de Expo kennen. Wim werkte toen voor Beka op de beurs. ’s Avonds danste hij in de Mozart in Brussel. Hij danste met Paula en bleef zijn hele leven dansen met haar. Als technisch inginieur scheikunde werkte Wim nadien bij Philips. Paula die uit Vilvoorde kwam, werkte tot 1972 in Renault. Toen zoon Steven werd geboren, stopte ze met werken.
Een grote actie van Wim zorgde ervoor dat het Negenmanneke in 1957 niet door Brussel werd opgeslorpt. Later stond hij aan de wieg van Davidsfonds Negenmanneke. Zijn grote hobby was vanaf 10 jaar vogels kweken. Nadien volgden vissen in een aquarium, wijn maken en ondertussen is Wim herbegonnen met het kweken van vogels. Hij is stichter-voorzitter van De Wijngeuzen in Halle en onderhoudt nog zijn wijngaard aan de Bezemstraat.
Paula is een kei in scrabble.  Ze neemt deel aan tornooien van Oostende tot Hasselt. Ook schrijft ze regelmatig een gedicht. Het gouden paar stond steeds ten dienste van iedereen. Wim was gul met zijn wijn maar hielp ook persoonlijk waar het kon. Hun gezin groeide met zoon Steven en de kleinkinderen Dina en Lander. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2011
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief