SINT-PIETERS-LEEUW - Claes Printing verwerft handelsfonds Poot Printers en neemt 9 personeelsleden over

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Claes Printing verwerft handelsfonds Poot Printers en neemt 9 personeelsleden over

Ed_pajot_spl_claes_printing_1foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_spl_claes_printing_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Claes Printing blijft verder investeren om haar marktpositie te versterken. Niet alleen worden het handelsfonds en negen werknemers van Poot Printers (Groot-Bijgaarden) overgenomen; tevens zal een gloednieuwe 8-kleurenpers de Claes Groep naar een hoger niveau tillen.

Ondanks de economische en financiële crisis heeft Claes Printing de voorbije jaren behoorlijk stand gehouden. Deze ambitieuze vellendrukkerij te Sint-Pieters-Leeuw is gespecialiseerd in het drukken en afwerken van divers commercieel drukwerk zoals leaflets, folders, brochures, boeken, mappen, etc.
 
Ter bestendiging van de groeistrategie heeft Claes Printing nu een overeenkomst afgesloten om het handelsfonds van drukkerijPoot Printers in Groot-Bijgaarden over te nemen.
 
Dirk Cornelis, afgevaardigd bestuurder van Claes Printing, licht toe: “Voor offsetdrukkerijen die vandaag snel en efficiënt willen groeien, is de overname van een concurrent een evidente oplossing. Poot Printers, een deugdelijke en kwalitatieve vellendrukkerij, paste perfect in het plaatje. Dankzij de grote gelijkenissen qua cliënteel, drukwerk en machinepark, kan de klantenportefeuille van Poot Printers naadloos geïntegreerd worden binnen Claes Printing.”
 
Zaakvoerder Dominique Poot van Poot Printers bevestigt: “We merkten al een tijdje dat de aanhoudende prijsdruk en de krimpende markt weinig toekomstperspectieven bood aan kleinere drukkerijen. Met Claes Printing vonden we eindelijk de ideale partner om de toekomst van 9 werknemers veilig te stellen, alsook een manier om de kwalitatieve dienstverlening aan onze klanten te blijven garanderen.”
 
Nu worden de activiteiten van Poot Printers stapsgewijs in Claes Printing geïntegreerd, om per 1 oktober de productiesite van Poot Printers definitief te sluiten.
 
Nieuwe drukpers
Met een nieuwe Heidelberg XL 105-8 P haalt de drukkerijengroep een sterke troef in huis. Deze 8-kleurenpers wisselt de drukplaten simultaan en meet bovendien inline de gedrukte kleuren om het inktwerk onmiddellijk bij te sturen. Zo worden niet alleen de leveringstijden korter, ook qua prijszetting zal de Claes Groep zich competitiever kunnen opstellen. Aangezien deze pers aanzienlijk minder inschietvellen verbruikt, zal deze investering daarenboven een positieve impact hebben op de ecologische voetafdruk van de drukkerijengroep.
 
De Claes Groep
Ook Roels Printing in Lier maakt deel uit van de Claes Groep. Deze drukkerij werd in 1996 overgenomen en richt zich voornamelijk op de productie van luxebrochures, boeken, catalogi, magazines, periodieken en kalenders. Beide drukkerijen stellen samen ongeveer 80 personen te werk en realiseerden in 2010 een gezamenlijke omzet van 13,5 miljoen euro. Met de komst van Poot Printers wordt een derde divisie aan de Claes Groep toegevoegd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief