Materiaal en computer gestolen bij Inter-Arbo in VLEZENBEEK

C21

Materiaal en computer gestolen bij Inter-Arbo in VLEZENBEEK

Vleze_kop_pierre_demesmaeker
Pierre Demesmaeker stelde vast hoe dieven met het materiaal verdwenen. - Foto © Marc Sluys
 

Er werd van de nacht van maandag op dinsdag ingebroken bij Inter-Arbo in Vlezenbeek. Talrijke machines werden gestolen en ook bureaumateriaal zoals computer, klein materiaal... De dieven zijn waarschijnlijk op de vlucht geslagen door de hond.
Rond 3 uur 's nachts werd de uitbaatster wakker van lawaai aan de privé woning, daarop heeft ze de hond Douchka buiten gelaten. Die liep onmiddellijk naar het bedrijf en bleef daar staan blaffen. Samen zijn de uitbaters dan gaan kijken en hebben ze de diefstal vastgesteld. De politie is over de vloer geweest en hield een sporen onderzoek. 

Zaakvoerder Pierre Demesmaeker en zijn vrouw Alice werden gisterenochtend omstreeks 3 uur gewekt door hun hond die blafte. “Mijn vrouw had snel door dat er iets niet pluis was”, vertelt Pierre. “Met grote zaklampen trokken we meteen naar de winkel en de opslagplaats. De vrees was terecht want we zagen al snel dat er dieven aan het werk geweest waren.”

De burelen werden door de inbrekers overhoop gehaald. Daar werd de computer met alle administratie en de flatscreen mee genomen, net als onder andere twee gps-systemen. Maar ook in de opslagplaats zochten de inbrekers naar buit. “Ik heb al een lange lijst opgemaakt”, zegt Pierre. “Ik zit al een meer dan dertig machines die verdwenen zijn. De opbergkoffers werden gewoon geplunderd. Ze waren in allerlei gereedschap geïnteresseerd. Van slijpschijven, tot bosmaaiers en kleiner werkgerief. Vermoedelijk zijn de dieven gaan lopen toen de hond begon te blaffen. Door onze zaklampen hadden ze wellicht al door dat we op komst waren.”

Pierre gaat er van uit dat er meer dan één inbreker aan het werk was.  “Het kan moeilijk anders. Als je zoveel materiaal wil mee nemen kan je onmogelijk alleen inbreken. Hoe ze er mee weg geraakt zijn is me ook nog steeds een raadsel. Ik heb wel gezien dat de omheining naast de poort omgeplooid is en dat er daar bloemen vertrappeld zijn.” Gisteren was het de wekelijkse sluitingsdag van de winkel. “Gelukkig maar”, zegt Pierre “De computer met alle gegevens is ook gestolen. Daar zit al de informatie in van het bedrijf. We hebben al meteen een nieuwe besteld. De werknemers konden wel vertrekken voor de aanleg en het onderhoud bij de klanten. Maar een boom omzagen kunnen ze vandaag (gisteren) wel niet doen.”

Pierre heeft gisteren al de eigenaars van andere tuincentra gewaarschuwd. “Hier is al vier keer ingebroken”, zegt Pierre. “De vorige keer werd er telkens wat geld gestolen. Het is de eerste keer dat ze zoveel werkgereedschap mee nemen. Daarom is het nuttig dat iedereen het weet dat het kan gebeuren. Tegelijk duikt er misschien werkgereedschap op van mij bij hen. Je weet maar nooit.”

Pierre is al van plan om een extra alarm te plaatsen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2011
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief