SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe sportzaal moet klaar zijn tegen eind volgend jaar

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe sportzaal moet klaar zijn tegen eind volgend jaar

Ed_pajot_pl_brand_1_foto_merckx
Schepen Jos Speeckaert bij de verbrande resten die er nog steeds liggen. - Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_pl_brand_2_foto_merckx
Zo ligt de sportzaal er nog steeds bij. - Foto © Felix Merckx)
 

Eén februari 2010 is een datum welke de inwoners van Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) niet vlug zullen vergeten. Die dag zorgde een brand er voor dat sporthall Braillard volledig in de vlammen op ging. De hoop bestaat nu dat eind 2012 een nieuwe sportzaal klaar zal zijn. Tekst en uitleg kregen we van Jos Speeckaert (CD&V), schepen van Sport.

Een jaar na de brand is de kleine zaal terug in gebruik genomen. Voor de grote zaal waren er echter grote problemen met de verzekering. Deze problemen zijn nu van de baan. Na tussenkomst van een gerechtelijk expert kreeg de gemeente de nodige schadevergoeding.
 
In de gemeenteraad werd intussen beslist een volledig nieuwe zaal te bouwen. Hiervoor werd 2,5 miljoen euro voorzien in de begroting.
 
Jos Speekaert: “Op 10 juli kregen we twee inschrijvingen voor de bouw van de nieuwe zaal. Deze zaten allebei boven het gunningsbedrag, zodat we nu met de twee inschrijvers gaan onderhandelen. De gunning zal in de loop van de volgende maanden gebeuren”.
 
Jos Speeckaert: “Dan moeten de vergunningen aangevraagd worden. Deze zouden relatief vlug kunnen verkregen worden. De bouwheer moet alles klaar hebben in 140 werkdagen. Eind 2012 zou ze dan terug in gebruik kunnen genomen worden”.
 
De nieuwe sportzaal komt op de plaats van de oude. Er komt geen conciërgewoning meer, zodat er nog meer sportruimte bijkomt. De cafetaria komt op de eerste verdieping met langs de ene kant zicht op de zaal en langs de andere kant zicht op de tennisvelden.
 
Er komen ook 4 overdekte petanquebanen en een multifunctionele kleinere sportzaal. Tussen cafetaria en de sporthal komt er een wettelijk verplichte gang, zodat bij een eventuele brand deze niet zou overslaan.
 
Van de vroeger squash zaal in de kleine sportzaal werd nu albe een lokaal gemaakt met vaste turntoestellen.
 
HUURPRIJZEN
Over de huurprijzen van de nieuwe zaal moet nog gesproken worden.
Jos Speeckaert: “Bij het bepalen van de prijzen gaan we wel tegemoetkomen aan de verenigingen die verlies hebben geleden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief