SINT-PIETERS-LEEUW - Kennismaking met WZC Zilverhof

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kennismaking met WZC Zilverhof

Editiepajot_spl_rusthuis_1_foto_felix_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_rusthuis_2_foto_felix_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_rusthuis_3__foto_felix_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_rusthuis_4__foto_felix_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_rusthuis_5__foto_felix_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Om buurtbewoners, sympathisanten en geïnteresseerden de kans te geven, kennis te maken met het nieuwe WZC en LDC Zilverhof organiseerde het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw kijkdagen van het nieuwe rusthuis en dienstencentrum. Dit woon- zorgcentrum werd gebouwd in vervanging van het oude rusthuis Wilgenhof.

Men kon een kijkje nemen in de leefruimten en enkele kamers van het WZC. De hele procedure van de keuken werd uit de doeken gedaan en voor de gelegenheid was de bar van het LDC Meander open. De verhuisdag naar het WZC in de Welzijnsweg valt op woensdag 9 november. Het LDC Meander opent al iets voor de verhuisdatum haar deuren, namelijk vanaf maandag 7 november. Het woonzorgcentrum is bedoeld voor 65-plussers die wonen in Sint-Pieters-Leeuw of er eerder al gewoond hebben of familie hebben dien in Sint-Pieters-Leeuw woont. De dagprijs bedraagt 58 euro per dag.
 
Met de bouw van het nieuwe woon- en zorgcentrum werd begonnen in 2009. Het nieuwe woonzorgcentrum beschikt over 95 eenpersoonskamers en 5 kamers voor koppels. Daarnaast zijn er 7 kamers voor kortverblijf en is er mogelijkiheid tot dagopvang. Op het gelijkvloers is er plaats voor de administratie en het dienstencentrum. Zowel op de eerste als de tweede verdieping zijn er twee leefruimtes. Voor koppels zijn er koppeltjes kamers met een deur tussen de twee kamers.
 
KORTVERBLIJF
Door de nieuwbouw bieden er zich nieuwe mogelijkheden aan, namelijk de heropstart van een centrum kortverblijf en de mogelijkheid tot dagopvang. Het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde zal beschikken over 7 kamers voor kortverblijf. Deze dienstverlening is er voor ouderen die in een tijdelijke crisissituatie verkeren en die geen beroep kunnen doen op mantelzorgers en/of andere hulpverleners of juist deze laatsten wensen te ontlasten. De dagopvang is bedoeld voor 65-plussers die nog huis wonen, maar waarvoor op bepaalde dagen overdag verzorging, toezicht en/of begeleiding noodzakelijk is.
 
De mogelijkheid tot dagopvang is voor het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw volledig nieuw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief