SINT-PIETERS-LEEUW - Kennismaking met de ergotherapeuten van Inkendaal

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kennismaking met de ergotherapeuten van Inkendaal

Editiepajot_spl_inkendaal_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_inkendaal_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_inkendaal_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De ergotherapeuten van ziekenhuis Inkendaal deden actief mee aan de wereldergodag. Ze hebben letterlijk hun ‘ergotherapielokalen’ opengezet. Verder organiseerden zij ook een beurs met standen rond hulpmiddelen, rolstoelen en rollators, het VAPH, valpreventie, decubituspreventie, kinderrevalidatie, hippotherapie en aangepaste bediening van de rolstoel en computer.

Een ergotherapeut behandelt – op een creatieve en holistische wijze – mensen die beperkingen ondervinden bij het uitvoeren van dagdagelijkse activiteiten. Beperkingen die voortkomen uit lichamelijke, geestelijke, zintuiglijke of emotionele problemen.”
 
Een sociaal readaptatiewerker begeleidt deze mensen om zich opnieuw aan te passen aan de maatschappij met zijn of haar beperkingen.”
 
Tijdens de wereldergodag kon men in Inkendaal kennismaken met de werkomgeving en het team. Tevens stond er in de patio een infobeurs met standen over ADL-hulpmiddelen, rolstoelen en rollators, VAPH, valpreventie, decubituspreventie, kinderrevalidatie, hippotherapie en aangepaste bediening van rolstoel en computer.
 
In Inkendaal werken 32 ergotherapeuten en 4 SRW (sociale readaptatie wetenschappen). In totaal staan er 178 bedden in het ziekenhuis 60 patiënten in het daghospitaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief