SINT-PIETERS-LEEUW - De bewoners van het WZC Wilgenhof hebben hun intrek genomen in het Zilverhof

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - De bewoners van het WZC Wilgenhof hebben hun intrek genomen in het Zilverhof

Editiepajot_spl_verhuis_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_verhuis_1_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Editiepajot_spl_verhuis_2_kl_foto_merckx
Foto © elix Merckx
Editiepajot_spl_verhuis_2_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_verhuis_3_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_verhuis_4_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_verhuis_6_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_verhuis_5_gr__foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Voor de bewoners van WZC Wilgenhof was het een speciale dag. Zij verhuisden van hun aftands verblijf aan de Hendrik Vanhouchestraat in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw naar het ultramoderne Zilverhof in de omgeving van de Vanderstraetenstraat. Twee dagen geleden opende daar ook al een nieuw dienstencentrum.

Het rusthuis Wilgenhof gelegen aan de Rink van Sint-Pieters-Leeuw was verouderd en voldeed niet meer aan de normen. Daarom besloot het OCMW om te investeren in een nieuw gebouw
 
Terwijl de bewoners hun intrek in hun kamers namen, werd er hier en daar nog wat aan de afwerking van het gebouw gewerkt.
81 bewoners van het woonzorgcentrum Wilgenhof werden overgebracht naar het nieuwe gebouw. Vanaf de volgende week zullen er met kleine groepjes nieuwe bewoners worden opgevangen. De eerste week worden 8 nieuwe bewoners onthaald, de week van 21 november verwelkomen zij nog eens 10 nieuwe bewoners en de week van 28 november de laatste 5 nieuwe bewoners. Het nieuwe gebouw heeft 105 kamers ter beschikking voor definitieve rusthuisbewoners.
 
Voor de ontvangst van de residerende in hun nieuw verblijf werd de rode loper uitgelegd. Voor velen gebeurde de verhuis via familieleden en vrienden. De afdeling Sint-Pieters-Leeuw van het Roder Kruis Vlaanderen zorgde voor het vervoer van een 25tal oudjes. Bij het binnentreden van het nieuwe woon- en zorgcentrum werd van iedereen een foto genomen.
 
Wat het nieuwe woon- en zorgcentrum te bieden heeft vroegen wij aan secretaris Patrick Bosmans. “De bewoners hebben veel meer ruimte en comfort en wij beschikken nu over meer faciliteiten om de nodige zorg te verlenen. Aan het verplegend personeel laat de nieuwe infrastructuur het toe om op een efficiëntere manier de mensen te verzorgen. Door ons nieuw dienstencentrum kunnen we ook meer contact hebben met de omwonenden. Mensen die naar het dienstencentrum komen zullen ook meer en meer geneigd zijn om eens binnen te springen bij een kennis. Het is een open huis dat naar buiten gaat en een uitnodiging aan de omgeving geeft om eens binnen te springen”.
 
ENTHOUSIAST
Bij de bewoners is er veel lof voor hun nieuwe omgeving. Wij gingen even op bezoek bij François Renden, die van uit zijn zetel zag hoe vrienden bezig waren om zijn kamer op orde te zetten. “Het is hier werkelijk mooi. Wij hebben veel plaats en het is ook veel properder. Ondanks mijn 86 jaar doe ik nog mee aan allerlei activiteiten. Of ik met de bus nog naar Halle kan gaan voor het bekijken van carnaval blijft echter nog af te wachten. Positief is zeker dat wij hier de nodige plaats hebben om te kaarten met vrienden in de kantine. Meehelpen in de kantine zoals op de oude plaats zit er niet meer in. Voor mij is de kantine hier te groot geworden”, aldus François.
 
 
Met de bouw van het nieuwe woon- en zorgcentrum werd daar begonnen in 2009. Het nieuwe woonzorgcentrum beschikt over 95 eenpersoonskamers en 5 kamers voor koppels. Daarnaast zijn er 7 kamers voor kortverblijf en is er mogelijkheid tot dagopvang. Op het gelijkvloers is er plaats voor de administratie en het dienstencentrum. Zowel op de eerste als de tweede verdieping zijn er twee leefruimtes. Voor koppels zijn er koppeltjes kamers met een deur tussen de twee kamers.
 
Door de nieuwbouw bieden er zich nieuwe mogelijkheden aan, namelijk de heropstart van een centrum kortverblijf en de mogelijkheid tot dagopvang. Het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde zal beschikken over 7 kamers voor kortverblijf. Deze dienstverlening is er voor ouderen die in een tijdelijke crisissituatie verkeren en die geen beroep kunnen doen op mantelzorgers en/of andere hulpverleners of juist deze laatsten wensen te ontlasten. De dagopvang is bedoeld voor 65-plussers die nog huis wonen, maar waarvoor op bepaalde dagen overdag verzorging, toezicht en/of begeleiding noodzakelijk is.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief