SINT-PIETERS-LEEUW - KVG controleerde parkeerplaatsen voor gehandicapten

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - KVG controleerde parkeerplaatsen voor gehandicapten

Editiepajot_spl_kgv_foto_sluys
Foto © Nand Sluys
 

Mobiliteit is een thema dat voor veel personen met een handicap enorm belangrijk is in hun dagelijkse leven, en mee bepalend is voor hun levenskwaliteit. De komende jaren wil KVG hier  extra rond werken. Dat is ook het geval in Sint-Pieters-Leeuw.

Als plaatselijke KVG voeren ze mee actie met gans Vlaanderen rond parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat gebeurde aan het gemeentehuis en de bibliotheek het gebruik van de parkeerplaatsen voor personen met een beperking gingen controleren. Chauffeurs die zich niet lieten verleiden om de parkeerplaats van een gehandicapte in te nemen kregen een flyer en een snoepje.
 
Van deze actie gaat KVG Sint-Pieters-Leeuw ook gebruik maken om te tellen hoeveelplaatsen er voor gehandicapten zijn in de gemeente en ook of ze wel allemaal voldoen qua ruimte voor het uitstappen.
 
Verantwoordelijke Greta Meert over het probleem in Sint-Pieters-Leeuw: “Vrijstaande plaatsen voor gehandicapten worden nog al eens ingenomen door andere chauffeurs om een kleine boodschap te moeten. Anderzijds wijzen wij er op dat de kaart van de gehandicaptenparking moet gerespekteerd worden. De auto mag alleen op een voorbehouden plaats zijn, als de gehandicapte in het voertuig zit”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2011
Felix Merckx
Nand Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Nicole Billens / Marc Sluys | 08 aug 2024

archief