SINT-PIETERS-LEEUW - Jaarmarkt weer groot succes

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jaarmarkt weer groot succes

Editiepajot_spl_jaarmarkt_1_foto_degreef
Foto's © Elsie Degreef
 
Editiepajot_spl_jaarmarkt_2_foto_degreef
Foto © Elsie DEgreef
 
Editiepajot_spl_jaarmarkt_3_foto_degreef
Foto © Elsie Degreef
 
Editiepajot_spl_jaarmarkt_4_foto_degreef
Foto © Elsie Degreef
 
Editiepajot_spl_jaarmarkt_5_foto_degreef
Foto Elsie Degreef
 

De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw is naar aloude traditie de ideale gelegenheid om de sfeer van de gemeente op te snuiven. De laatste jaren konden ze er rekenen op meer dan 20.000 belangstellenden en dat was dit jaar zeker het geval.

Er viel heel wat te beleven. Paarden, schapen, geiten, pluimvee, konijnen en duiven werden tentoon gesteld en door een deskundige jury gekeurd. Het was gezellig druk tussen de vele marktkraampjes, er waren 400 marktkramers ingeschreven, een record. Op de "Parking Special" aan het gemeentehuis was er onder meer een kinderrommelmarkt, een brocante en op het mobiel podium vonden optredens plaats van Pipo en Pipette en Chupalibre. Wie zin had om wat kunst op te snuiven, die kon naar het Colomakasteel voor de 70ste editie van Leeuw Art.
 
Jaarmarktbezoekers konden gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro en de jaarmarkt. Nieuw was de shuttledienst tussen het centrum van Vlezenbeek en de jaarmarkt. Zes hybride auto’s reden onafgebroken tussen beide bestemmingen.
 
Nieuw was ook dat er een multidisciplinaire cel werd opgericht (commandopost met een vertegenwoordiging van alle disciplines: brandweer, lokale politie, Rode Kruis, gemeente en communicatiedienst) om een efficiënte afstemming van de hulpdiensten te bekomen bij incidenten. Deze post werd ingericht aan het gemeentehuis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2011
Elsie Degreef
Elsie Degreef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief