SINT-PIETERS-LEEUW stelde zijn nieuwe onthaalgids voor

C21

SINT-PIETERS-LEEUW stelde zijn nieuwe onthaalgids voor

Editiepajot_spl_onthaalgids_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In kasteerl Coloma in Sint-Pieters-Leeuw werd de editie 2011-2012 van de onthaalgids voorgesteld. Deze onthaalgids van beoogt een belangrijke bron van informatie te zijn voor alle Leeuwenaren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Informatie en inspraak in het kader van de openbaarheid van bestuur behoren tot de voornaamste prioriteiten van ons gemeentebestuur. De actieve openbaarheid verplicht de gemeente de bevolking systematisch, correct, evenwichtig, tijdig en op verstaanbare wijze voor te lichten over haar beleid, regelgeving en dienstverlening. In afwachting dat de Vlaamse overheid een gezamenlijk bestand met wegwijsinformatie en eersteliijnsinformatie ontwikkelt, moet elke gemeente een document met de beschrijving van de bevoegdheden en de interne organisatie van alle administratieve overheden die onder haar ressorteren maken en dit document te beschikking stellen van iedereen die er om vraagt.

 
De realisatie van de onthaalgids 2011-2012 is gratis voor de gemeente en wordt volledig gefinancierd door de adverteerders.
 
De gids beantwoordt zowel qua vorm als qua inhoud aan de normen van de gemeentelijke huisstijl. De onthaalbrochure bevat, naast informatie in verband met de gemeentelijke premies en toelagen, een uitgebreid overzicht van de administratieve gegevens en de structuur van de gemeentediensten, het OCMW, de erediensten, de onderwijsinstellingen, de adviesorganen, de streek- en volkskunde en de jaarmarkten. Veel foto’s zijn toegevoegd om de herkenbaarheid voor de burger te verhogen. Bovendien krijgt men een overzicht van de jeugd-, senioren-, sport- en sociaal-culturele, erkende verenigingen van Sint-Pieters-Leeuw.
 
Verder is er een luik met nuttige adressen en telefoonnummers en een inventaris van de vrije beroepen.
 
Burgemeester Lieve Vanlinthout (CD&V): “Dit overzicht geeft de brochure een blijvende waarde. Het informatieve gedeelte is samengesteld door het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw, die er op deze wijze officieel heeft aan meegewerkt. In verband met dit gedeelte van de onthaalgids kan u steeds terecht bij de gemeentelijke dienst Communicatie, Informatie en Documentatie, die instond van de redactie”. 
 
Er zijn twee versies van de onthaalgids. Eén met reclame, die werd gedrukt op 16.150 exemplaren waarvan er 14.150 exemplaren dienen voor de bedeling met de Belgische Distributiedienst in alle brievenbussen van Sint-Pieters-Leeuw  en 2.000 exemplaren voor het gemeentebestuur die deze brochure aan alle gezinnen, die zich nieuw in Sint-Pieters-Leeuw komen vestigen, meegeeft. Men kan de onthaalgids ook steeds bekomen bij de dienst Onthaal en bij de dienst Communicatie, Informatie en Documentatie van de gemeente.
 
Voor intern gemeentelijk gebruik is er een tweede versie voorzien met een ringsysteem en zonder reclame (500 exemplaren). Deze onthaalgids zal door de dienst Communicatie via een link op de gemeentelijke website ter beschikking worden gesteld van elke geïnteresseerde. Bovendien kan ze ook steeds rechtstreeks door de communicatiedienst worden aangepast zodat er steeds een geactualiseerde, digitale versie kan worden geconsulteerd.   De reclamewerving en het drukken van de onthaalgids gebeurde onder volle verantwoordelijkheid van de firma Gentle nv. De advertentiepagina’s zijn beperkt tot 30 pagina’s van het totaal aantal van 96 pagina’s en zijn niet tussen de redactionele teksten geplaatst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief