SINT-PIETERS-LEEUW - Zwemmarathon brengt 5.205,84 euro op voor Ter Loo

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Zwemmarathon brengt 5.205,84 euro op voor Ter Loo

Editiepajot_spl__zwemmen_1_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl__zwemmen_2_foto_merckx
De oudste deelnemer Jean-Baptist Roosemont. 5Foto © Felix Merckx)
 

Sinds ’94 werden in zwembad Wildersport al 17.083,75 kilometers bijeen gezwommen voor het goede doel. Ook dit jaar was er een 24 uren zwemmarathon. De opbrengst of 5.205,84 euro ging naar Huize Ter Loo in Bellingen en moet dienen voor de aankoop van een busje.

605 zwemmers zijn op deze twee dagen het water ingedoken ten voordele van het goede doel. 67 sponsors zorgden voor de nodige fondsen. In totaal werden er 1.384 kilometers gezwommen. Voor de 3 zwemmers die het meeste kilometers aflegden was er een waardebon. Sven Vincke zwom 26,35 km, Maarten Carremans zwom 26 km en Nathalie Verschichel zwom 20,60 km.
 
Traditiegetrouw was Jean-Baptist Roosemont met zijn 91 jaar de oudste deelnemer. Hij legde 3,3 km af.
 
Huize Terloo, een orthopedagogisch centrum, biedt aangepaste begeleiding en behandeling aan maximum 60 schoolgaande jongens en meisjes tussen 3 en 21 jaar met gedrags- en emotionele problemen en/of lichte mentale handicap. De opbrengst van deze zwemmarathon zal besteed worden aan de aankoop van een minibusje voor vervoer van de kinderen naar activiteiten.
 
 
In zijn toespraak had schepen voor sport Jos Speeckaert (CD&V) het er over dat het dit jaar moeilijk was om kandidaat sponsors te overtuigen om mee te werken. “Collega’s van de ploeg Burgergerichte zaken, die elk jaar de taak op zich nemen om sponsors persoonlijk te bezoeken hadden het af en toe moeilijk” zegde Jos Speeckaert.
 
Sinds 1994 wanneer de zwemmarathon voor de eerste maal werd verbonden aan een goed doel zorgt de sportdienst ervoor dat de sponsors op de hoogte worden gebracht hoeveel geld er werd ingezameld wat ermee gaat gebeuren en ze krijgen als dank van het gemeentebestuur een gratis 10 beurten sportkaart voor personeel of klanten. Het volgende jaar wordt er bij de uitnodiging om te sponsoren een verslag bijgevoegd aan wat het geld is besteed. Hopelijk komen er dan terug meer sponsors over de brug.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief