SINT-PIETERS-LEEUW - Basisscholen ruimen zwerfvuil

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Basisscholen ruimen zwerfvuil

Editiepajot_spl_zwerfdvuil_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_zwerfdvuil_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_zwerfdvuil_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_zwerfdvuil_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Nog de ganse week gaan de basisscholen van Sint-Pieters-Leeuw zwerfvuil opruimen in de omgeving van hun school. In de gemeente ligt er veel zwerfvuil. Dat hebben we zelf gezien en bevestigden ons ook de inwoners

Zwerfvuil vormt nog steeds een groot probleem in Sint-Pieters-Leeuw. Rondslingerend zwerfafval is voor velen een bron van ergernis en zwerfafval opruimen kost ook nog eens handenvol geld (en personeelsinzet).
 
Met wat aandacht kan men er zeker iets aan doen. De campagne ‘indevuilbak.be’ is een gezamenlijk initiatief van de OVAM, Fost Plus en de lokale overheden. Deze campagne heeft als doelstelling om voorgoed verlost te zijn van rondslingerende peuken, klokhuizen, papiertjes, kauwgom en blikjes.
 
Ook verschillende Leeuwse basisscholen dragen hun steentje bij door gedurende één of twee lesuren het zwerfvuil op te ruimen. Vandaag maandag was dat de Vrije basisschool Sint-Stevens en BSGO De Groene Parel. Woensdag wordt er opgeruimd in de omgeving van de Gemeentelijke basisschool ’t Populiertje en de Vrije basisschool Ave Maria.
 
Op vrijdag wordt er dan geruimd door de ·Gemeentelijke basisschool Den Top; de Gemeentelijke basisschool Wegwijzer en de Vrije basisschool Sint-Lutgardis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief