SINT-PIETERS-LEEUW - Welzijnszorg zoekt 100.000 handen tegen kinderarmoede

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Welzijnszorg zoekt 100.000 handen tegen kinderarmoede

Editiepajot_spl_armoede_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Welzijnszorg stelde in “1601” in Ruisbroek van haar nieuwe campagne ‘Armoede is geen kinderspel’. Met deze campagne roept Welzijnszorg, samen met de Gezinsbond en Welzijnsschakels, op voor meer solidariteit met gezinnen in armoede.

Gelijktijdig wil Welzijnszorg ook een signaal van protest geven aan de betrokken beleidsmakers. De komende weken trekken duizenden vrijwilligers de straat op voor Welzijnszorg. Ze zijn op zoek naar honderdduizend hand(tekening)en tegen kinderarmoede, om nadien aan de betrokken beleidsmakers te bezorgen. Zie www.armoedeisgeenkinderspel.be 
 
Overal ter wereld zijn kinderen de eerste slachtoffers van armoede. In België is dat niet anders: 1 op 5 kinderen groeit op in armoede. Dat is alarmerend, want armoede raakt kinderen in alle aspecten van hun leven. Een paar jaar in armoede leven, in een onveilige woning, met een zwakke gezondheid, uitgesloten van sociale contacten is lang voor een kind en laat blijvend littekens na.
 
Om de vicieuze cirkel van armoede en sociale uitsluiting te doorbreken, speelt de bestrijding van kinderarmoede een crusiale rol. Welzijnszorg, de Gezinsbond en Welzijnschakerls willen investeren in kinderen en jongeren en hen alle kansen geven, thuis, op school en in hun vrije tijd. Deze vier beleidsvoorstellen zijn hiervan het resultaat:
-Een leefbaar inkomen dat rekening houdt met de grootte van elk gezin.
-Een laagdrempelige ontmoetingsplaats en aanspreekpunt voor opvoedingsvragen in elke gemeente.
-Een lessenpakket over (kans)armoede in alle lerarenopleidingen.
-Een toegankelijk vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren in armoede
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief