SINT-PIETERS-LEEUW - Verkeersveiligheid, een zaak voor ons allen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Verkeersveiligheid, een zaak voor ons allen

Editiepajot_spl_open_vld
Ingezonden foto
 

Eind september ging de eerste nationale, gemeentelijke actiedag rond duurzaam afvalbeleid door. Véan der Opren VLD in Sint-Pieters-Leeuw. Nu hielden zij een tweede actiedag met als thema “Blauwe gemeente, verkeersveilige gemeente”  op de wekelijkse markt aan de Rink in ’t centrum van Sint-Pieters-Leeuw.

Voorzitter Alain Carremans: “De verkeeersonveiligheid neemt steeds maar toe, en dit hadden we graag zien verholpen worden vanuit verschillende invalshoeken. Onze wegeninfrastructuur moet stelselmatig en degelijk onderhouden worden. Zowel de rijwegen als de fiets- en voetpaden. De verkeersleefbaarheid moet bevorderd worden door wegvernauwingen, asverschuivingen, verkeersplateaus, rotondes,ed,…”.
 
 Volgens de Open VLD moeten preventieve acties mensen er toe aansporen zich aan de snelheidsbeperkingen en regels te houden. Een wijkagent die dagelijks nadrukkelijk aanwezig is in het straatbeeld, en een verhoging van het politietoezicht op de naleving van de verkeersregels moet dat in het oog houden.
 
 
Alain Carremans; “Zaak is regelmatig en onverwachts controles uit te voeren en dan, desnoods, streng op te treden en te verbaliseren. Een gemeente is een boeiende smeltkroes van menselijke activiteiten. En zo wil Open Vld dat ook houden. Deze veelzijdigheid van functies brengt noodzakelijkerwijs een belangrijke mobiliteit te weeg.Elk verkeersbeleid zal evenwel falen zonder een wezenlijke mentaliteitsverandering. Respect voor de zwakke weggebruiker en belangstelling voor andere vormen van vervoer dan de eigen auto ( carpooling, tram, trein, bus, fiets, te voet ) zullen aan de basis van deze wijziging moeten liggen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief