SINT-PIETERS-LEEUW - Huistaakbegeleiding in Ruisbroek over de netten heen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Huistaakbegeleiding in Ruisbroek over de netten heen

Edittiepajot_spl_klas_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het gemeentebestuur organiseert, in het kader van het integratiebeleid, een project in verband met huistaakbegeleiding voor lagereschoolkinderen en dit over de netten heen.

Uit de bevraging bij de opstart van de buurtwerking in Ruisbroek, was gebleken dat er een grote vraag was naar dergelijke huiswerkbegeleiding. Niet alleen de ouders, maar ook de directies en de leerkrachten van de twee basisscholen in Ruisbroek, gaven aan dat de scholen niet tegemoet kunnen komen aan die grote nood.
 
Daarom werd een proefproject opgestart van oktober tot december 2011 in samenwerking met het Globus Taalinstituut uit Halle. Dit Instituut stond in voor de huistaakbegeleiding, telkens voor maximum 16 leerlingen (de helft uit de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec en de helft uit de Gemeentelijke Basisschool Wegwijzer).
 
Deze begeleiding wordt aangeboden aan de kinderen met een taal- en/of leerachterstand, die worden geselecteerd door de klastitularissen en de zorgleerkrachten van de scholen, in overleg met de ouders uiteraard.
 
Na een gunstige evaluatie besliste de gemeenteraad dit project verder te zetten tot het einde van het schooljaar.
 
Er wordt van januari tot juni 2012 elke maandag, dinsdag en donderdag huiswerkbegeleiding georganiseerd met een taal- en/of leerachterstand die schoollopen in de Wegwijzer of J. Ruusbroec van 16 tot 18 uur. De huistaakbegeleiding wordt opgesplitst in 2 groepen: van 16 tot 17 uur voor het eerste en tweede leerjaar en van 17 tot 18 uur van het derde tot het zese leerjaar. Voor het eerste kind kost het 1,50 euro per uur en vanaf het tweede kind 0,75 euro per uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief