Burgemeester Vanlinthout wil gesprek met staassecretaris De Block over mogelijke inplanting asielcentrum in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Burgemeester Vanlinthout wil gesprek met staassecretaris De Block over mogelijke inplanting asielcentrum in SINT-PIETERS-LEEUW

Lieve_vanlinthout_2012_p200
Burgemeester Vanlinthout. - Foto © Felix Merckx

Burgemeester Lieve Vanlinthout (CD&V) heeft een brief gestuurd naar Maggie De Block, staatssecretaris voor asiel en migratie met het verzoek om een  een persoonlijk onderhoud toe te staan, ten einde de problematiek inzake de al dan niet inplanting van een asiel- of terugkeercentrum voor asielzoekers in het voormalige Atlantis in Sint-Pieters-Leeuw / Negenmanneke te bespreken.

 Tijdens dit onderhoud wil Vanlinthout mevrouw De Block persoonlijk op de hoogte brengen van de negatieve conclusies van de preventiedienst van de Brandweer van Halle, aangaande een eventuele onderbrenging van dergelijk centrum in het vroegere rust- en verzorgingstehuis Atlanis, alsook van meerdere bezwaren dienaangaande van haarzelf als burgemeester.
 
Lieve Vanlinthout: “Vooral haar uitspraak "een asiel- of terugkeercentrum in Sint-Pieters-Leeuw behoort nog altijd tot de mogelijkheden maar er is nog geen definitieve beslissing genomen" wekt onrust op, zowel bij de bevolking als bij het gemeentebestuur”.
 
In november van verleden jaar was er al een negatief verslag vanwege de preventiedienst van de Brandweer Halle aan toenmalig premier Leterme, aan Fedasil en aan de dienst Vreemdelingenzaken overgemaakt. Verder is er het feit dat de omgeving van Atlantis al meermaals met watersnood af te rekenen had.
 
 Burgemeester Vanlinthout: “Premier Leterme besliste toen dat de opportuniteit van een terugkeercentrum in het gebouw van New Atlantis terug grondig zou onderzocht worden. Sindsdien heb ik van dit dossier niets meer gehoord”.
 
Vanlinthout hoopt dat Staatssecretaris De Block het betrokken dossier in handen heeft en ook op de hoogte werd gebracht van de inhoud van het gesprek met voormalig premier Leterme.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief