SINT-PIETERS-LEEUW - Davidsfonds bezoekt brouwerij Moortgat

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Davidsfonds bezoekt brouwerij Moortgat

Editiepajot_spl_moortgat
Ingezonden foto
 

De afdeling Sint-Pieters-Leeuw van het Davidsfonds heeft een bezoek gebracht aan de brouwerij Moortgat te Breendonk. Cultuur is een breed begrip. Ook de biercultuur hoort daarbij.

Het is geen toeval dat de brouwerij Moortgat werd uitgekozen voor een geleid bezoek. De strategie van de familie Moortgat is weliswaar ook om kleinere brouwerijen op te kopen (De Koninck, Liefmans, Achouffe,…) maar – in tegenstelling tot InBev – behoudt Moortgat de oorspronkelijke locatie en investeert in de oorspronkelijke brouwerij. In 2012 investeert brouwerij Moortgat bijvoorbeeld in de - in 2010 verworven - brouwerij De Koninck. Na de overname van Liefmans in Oudenaarde deed ze hetzelfde. Op deze manier zorgt zij voor het behoud van een belangrijke pijler van het cultureel erfgoed. Ook binnen Sint-Pieters-Leeuw is er een dergelijke artisanale brouwerij, namelijk Lindemans te Vlezenbeek.
 
Het bezoek aan brouwerij Moortgat moet dan ook gezien worden als een steun aan de lokale zelfstandige brouwerijen, waar bier brouwen meer is dan een noodzakelijk kwaad om de winstmarge te maximaliseren.
 
Uiteraard eindigde het geleid bezoek met een “productconfrontatie”, zoals men het proeven eufemistisch noemt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief