SINT-PIETERS-LEEUW - Wijk Wilderveld trekt naar Raad van State als de nodige fondsen worden gevonden

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Wijk Wilderveld trekt naar Raad van State als de nodige fondsen worden gevonden

Wilderveld_grote_foto_1_
Repro EP

Tot grote verbazing van het actiecomité heeft de bestendige deputatie - provincie Vlaams-Brabant het RUP Wilderveld goedgekeurd. Vanuit het wijkcomité nochtans werd de bestendige deputatie omstandig geïnformeerd over belangrijke inhoudelijke en procedurele problemen. Er is nu nog één kans om de plannen te laten vernietigen en dat is de Raad van State.  Het wijkcomité moet nu op zoek gaan naar de nodige fondsen.

Het feit dat de overschrijding van de termijnen van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening compleet werden genegeerd is verrassend en een pertinente aanfluiting van de wetgeving, zeggen ze bij het wijkcomité.
 
Hiermee is de normale procedure ten einde: het RUP Wilderveld is goedgekeurd. Deze beslissing kan enkel aangevochten worden bij de Raad van State op basis van de procedurefouten. Dit dient te gebeuren via een gespecialiseerd advocaat en vereist dus ook de nodige financiële middelen.
Een eerste schriftelijk advies zou op circa € 1 500 uitkomen. De volledige totaalprijs voor de procedure wordt geschat op € 8000 à 12 000. Een vlugge omrekening leert dat als 80 gezinnen bereid zouden zijn €150 euro te storten, de zaak haalbaar is.
 
De rechtszaak kan opgestart worden door 1 persoon of door een groep van personen. Het actiecomité zelf is geen rechtspersoon en zal zelf geen rechtszaak starten, maar kan wel helpen met o.a. de opgebouwde dossierkennis. Een jurist van de wijk is bereid om de zaak te trekken en het "eerste advies" te laten opstellen bij het advocatenkantoor zodra de eerste som verzameld is.
 
Indien geen zaak wordt opgestart bij de Raad Van State wordt het RUP Wilderveld begin april gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en wordt het meteen van kracht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief