SINT-PIETERS-LEEUW - Vrijdag valt er geen beslissing over open asielcentrum

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vrijdag valt er geen beslissing over open asielcentrum

Editiepajot_spl_asielcentrum
Repro EP

In verband met de inplanting van een open asielcentrum in Sint-Pieters-Leeuw heeft burgemeester Lieve Vanlinthout terug contact genomen met Staatssecretaris De Block. Daar vernam ze dat de beslissing vrijdag niet zal genomen worden, maar dat het dossier opnieuw nader zal onderzocht worden.

Tijdens de commissie voor de binnenlandse zaken van dinsdag 13 maart verklaarde staatssecretaris voor integratie en asiel Maggie De Block (Open VLD) dat met de dienst Vreemdelingenzaken werd afgesproken dat zij uiterlijk vrijdag 16 maart de knoop zou doorhakken omtrent het al dan niet inplanten van een open terugkeercentrum voor asielzoekers in Sint-Pieters-Leeuw. “Het spreekt voor zich dat ik het gesprek van volgende woensdag 21 maart met mevrouw Vanlinthout zeker niet zal afwachten, maar dat zij als eerste zal weten of Sint-Pieters-Leeuw wordt weerhouden”, zei Maggie De Block.
 
Dit laatste schoot in het verkeerde keelgat bij burgemeester Lieve Vanlinthout, die zich afvroeg wat zij dan nog volgende week woensdag bij Maggie De Block moest gaan bespreken, waarop zij prompt alle bezwaren tegen de inplanting nog eens in de verf zette via de pers.
 
De burgemeester nam dan opnieuw zelf contact op met het kabinet van de staatssecretaris, waar zij vernam dat de beslissing uiteindelijk toch niet vrijdag zal genomen worden maar dat het dossier Sint-Pieters-Leeuw opnieuw nader zal onderzocht worden.
 
Het geplande onderhoud van woensdag 21 maart tussen staatssecretaris Maggie De Block en burgemeester Lieve Vanlinthout gaat alleszins door.
 
ONEVENREDIGE LAST
Intussen heeft ook N-Va Sint-Pieters-Leeruw zich laten horen over deze inplanting. Ook zij zijn tegen de inplanting en zeggen dat de federale regering een onevenredige last legt  op Vlaams-Brabant. Vlaams-Brabant telt immers al vier terugkeercentra (centrum 127 in Zaventem, het INAD-centrum in Zaventem , centrum 127 bis in Steenokkerzeel en De Caricole in Steenokkerzeel ). Waals-Brabant telt er geen.
 
De conclusie van N-VA Sint-Pieters-Leeuw is duidelijk : de lasten moeten over alle provincies gespreid worden. Waals-Brabant is niet verder van de luchthaven te Zaventem verwijderd als Sint-Pieters-Leeuw. Een vijfde terugkeercentrum inplanten in Vlaams-Brabant is geen eerlijke spreiding en legt onevenredig hoge last op Vlaams-Brabant.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2012
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief